Monday, 30 July 2012

Mati


Ya, Allah Hanya kau boleh membalas segala kebaikan
Pagi ni memang indah.
Ceria. 
Rasa apa yang aku bebankan selama ni dah hilang sekejap.

Tapi , 
bila aku mengetahui hakikat. 
aku jatuh. 

Tersembam . 
Luka aku lagi dalam dari segala apa yang ada
Aku takut aku tak mampu berdiri dan bernafas 
lagi. 

lihatlah aku untuk kali terakhir
pandanglah aku untuk kali terakhir
bilamana aku sudah tidak bernafas lagi
maafkan aku untuk segala

With Love , Mrs Lollipop

Thursday, 26 July 2012

BREAK OFF With Mr Lollipop


Aku tidak boleh berhenti mencintai kamu dan aku tidak mampu membenci kamu


Oh,
Aku dah break off dengan Mr Lollipop kot

Jadi aku assume aja dia nak tinggalkan aku tapi dia tak sampai hati nak cakap dengan aku.
Padahal aku selalu je cakap dengan dia

" Mr Lollipop , if 1 day u dah tak mahukan i lagi , U bagitau dengan i "

dan biasanya dia akan cakap dengan aku yang

" Mana ada itu hal. I takkan tinggalkan u"

dan aku percaya setiap patah perkataan yang dia tuturkan.


Tanda

Mr lollipop meragam. Macam macam hal timbul n semua dia nak kesahkan. Padahal masa awal aku jumpa dia . Past is past yang penting sekarang masa sekarang i bersama u. Sibuk dia nak kira berapa X-Bf aku ada. Aku anggap itu cemburu tapi itu hanya alasan dia. Dia sedang cari alasan untuk tinggalkan aku ?

Dan bila dia tak jumpa alasan dia tinggalkan aku macam tu.

tau macam mana dia nak break ngan aku?

1) Call aku bagitau yang esoknya dia nak pi bangkok. dia cakap yang  dia akan call aku bila dia balik. 

Bila dah beberapa hari , [ Especially aku tahu yang dia ada sms kawan aku]

2) Dia Sms aku n kata pula jangan call or sms dia sampai dia call aku

Ok . Aku masih tak suspect apa2. Tapi bila dah hampir masuk ke bulan ke-2 . Aku sedar n call kawan dia. Malik besfren dia kata

" Maybe dia dalam buat keputusan nak memilih kot"

Itu je. 

3) Remuk tak hati aku bila dengar Bf aku ngah buat pilihan ? Compare aku ngan siapa? Perempuan lagi muda n bergetah? 

Hati aku luka ni dia ada kesah? 

4) Dia langsung tak sms atau call.


Sekarang

Aku tukar phone number. dan aku delete nombor dia dalam telefon aku. Aku buang gambar dia dari Hp/ computer . Tu semua aku dah buat . Aku luka dan tidak puas hati dengan dia sebab putuskan aku begitu . 

Aku menangis setiap kali lalu tempat aku dengan dia. even memandu balik ke rumah sebab waktu tu lah aku gayut dalam phone dengan dia . 

Hati aku sakit sebab aku tak dapat memiliki dia. 

Tapi 

Akhirnya aku sedar aku tidak dapat hidup pun tanpa dia. 
Aku redha dengan apa yang berlaku. 
Jika aku langsung pun tidak mampu nak membenci dia aku kena belajar menerima perkara ini. 
lagipun ia juga lama-lama juga akan berlaku. 

Aku teringat akan kebaikan Mr Lollipop pada aku. Dia banyak mengajar aku dalam kehidupan. Selama 5 tahun aku dengan dia , tak terbilang pelbagai benda dia buat untuk aku. Aku sendiri pun tidak pernah mencintai seseorang selama dengan dia. 

Susah. 
Memang susah untuk biasakan diri tanpa Mr Lollipop
Jadi aku masih berusaha . 

Harap Mr Lollipop akan bahagia bersama sesiapa pun yang dia mahu. Aku tetap cintakan dia sepenuh hati aku. Harap kami akan sama-sama bahagia dan gembira. 

With Love , Mrs Lollipop