Thursday, 16 June 2011

Bertengkar

Photobucket
Setiap pentengkaran antara aku dan mr lollipop biasanya berakhir dengan tangisan dan pujukan dari dia. Ya, Semalam aku masih bertengkar lagi. Aku sedar sesuatu , cara dia sayang aku berbeza dengan yang lain. Tapi yang aku sangat suka bila dia dah mula meng-ekpresi-kan perasaan dia.
Semalam aku bertengkar dengan dia angkara lelaki dari masa silam aku yang langsung aku tak terasa dengan kehadiran dia.
dan aku katakan pada Mr lollipop.

Aku : Tanyalah Ieja atau farah , siapa lelaki yang i cintakan sangat tu.
Lollipop : I akan tanya juga pada mereka.

p/s : Dia tak tahu ke , jawapan tu ialah Mr Lollipop.
With Love , Mrs Lollipop

Sunday, 12 June 2011

Dia dan aku berbeza????







Apa yang buat aku masih get along dan stick to-get-her ngan Mr lollipop? Sifat aku dengan dia jauh berbeza. Sangat beza. Macam Langit dengan bumi.









+ve dan -ve Thingking 
Aku akan terima semua hal dengan positif tapi mr lollipop semestinya tak. Dia berwaspada dengan semua hal. jadi ayat aku banyak perkataan

Aku             :  " takkanlah dia mcm tu", : Bila ada tertanya2 apa yang berlaku
                      " dia baiklah" : kata pada orang asing tanpa ragu2.
                      " Tu semua   ketentuan tuhan, terima dengan redha "

Mr Lollipop :  " Apa u ingat semua orang tu angel ka ??
                      " mana u tau dia baik? "
                      " takkan berlaku kalau u dengar cakap i"

beza kan bila kami berborak. Dia ada pendapat dia dan aku ada pendapat aku.

Tak percaya pada orang lain

Aku ni jenis lurus . Dan  dia tak? aku selalu bersangka baik dan dia tak. Jumpa pertama kali pun aku tak pernah kata " eeii, muka dia muka orang jahat " tapi ya , Mr lollipop pernah. Mr lollipop memang tak pernah percaya orang. Aku pun termasuk sekali. Dia selalu kata aku bikin drama. Menangis aku depan dia sampai keluarkan air mata pun dia kata aku berdrama. Padahal aku merajuk tu. Sapa kata aku tak banyak menangis masa dengan Mr lollipop. Banyak sangat. Tapi korang tahu tak , dia cuma buat Dek je. 

Mr MN : aya , Bf ko keluar ngan Gf aku.
Aku       : Jadi? 
Mr MN : mari keluar ngan aku , kita balas dendam. 
Aku       : [hek eleh] Tak nak lah. tu urusan dia . 
Mr MN : Marilah keluar,Kita tunjuk kat dia.
Aku       ; [mengira-ngira menjadi batu api] Mr MN , kenapa hang tak larang awek hang keluar dengan dia. 
Mr MN : Aku tak sekat punya awek aku nak keluar dengan sappa.
Aku       : Tapi aku tak sama dengan awek hang tu. Lantak pi la Mr lollipop aku tu nak keluar 
               dengan   sapa.Aku tak larang.
Mr MN  :  tapi.....[masih nak memujuk]
Aku       : Aduh, aduh , sakitnya dada aku [ aku berlakon dengan niat nk behentikan dia membakar api 
               cemburu aku]
Mr MN : [Dengan Panic dia bercakap], Aya u ok ke??

Pastu tak sampai 5 minit Mr lollipop call aku dan tanya dengan risau samada aku ada sakit jantung. Dan aku katakan tak berserta sebab kenapa aku wat camtu. Dan aku dengar suara malik kat belakang. Sebenarnya dia cuma nak tahu reaksi aku je. [ ayat aku menyedapkan hati] . Tengok tu , sampaii mcm tu dia duk gurau dgn aku. 

Sama je semua orang


satu benda yang buat aku tak suka ialah dia suka sangat menyamakan semua orang adalah sama. dan itu sangat beza bagi aku sebab aku rasa manusia adalah unik. Bayangkanlah aku ngan dia cuma boleh bergaduh cuma sebab benda yang remeh. Dia ada beberapa kawan perempuan melayu yang ada masalah rumahtangga. Dan dia duk nasihat aku memacam. Macam aku yang dah kawin. perempuan ni sama aja. Kata dia. dan aku selalu kata yang pemikiran dia tak betul . Awek kawan dia curang , boleh tak dia call aku dan  kata aku akan curang kat dia macam awek kawan dia. Tak paham kan perangai dia. Jangan lambat angkat phone aku ngah mengatal dia kata. huhuhuhu.Tapi aku tetap suka cemburu dia tu. Seksi.

Tapi perbezaan aku dengan dia nilah yang buat akyu penasaran dan rindu kat dia bila dia x call. Huhuhuhu. Aku sangat rindukan dia sekarang. Nak Mr Lollipop.:)


creadit photobucket
With Love , Mrs Lollipop