Wednesday, 29 September 2010

Mesti Mau


Artist - Pesawat
Lagu - Mesti Mau

Yang ku mahu hanyalah kamu
Bersamamu selalu
Walau jauh kau menjelajah alam semesta
Ku tahu jawapannya

Walau apa jua rintangan yang melanda
Kita sudah siap sedia
Luahkanlah isi hatimu
Agar kita bersama


Kuatkanlah pendirian
Bila kita hadapi dunia
Yang ku mahu hanyalah kamu
Bersamamu selalu whoa oh


Jauh jelajah kau kelana
Kita kan tetap bersama
Bila lidah hakimi ketika berbicara
Engkau tak perlu gusar
Ku kenali warna hatimu yang sebenar
Tak usah pura-pura


Cekalkanlah isi hatimu
Hadapi dugaanNya
Kuatkanlah pendirian
Agar dunia milik kita bersama


Yang ku mahu hanyalah kamu
Bersamamu selalu whoa oh
Jauh jelajah kau kelana
Kita kan tetap bersama


Yang ku mahu hanyalah kamu
Bersamamu selalu whoa oh
Yang ku mahu hanyalah kamu
Bersamamu selalu
Whoa oh whoa oh whoa oh



Yang ku mahu hanyalah kamu
Bersamamu selalu
Whoa oh whoa oh whoa oh
Jauh jelajah kau kelana
Kita kan tetap bersama
Bersama mesti mau

Monday, 27 September 2010

Jatuh cinta pada orang yang salah

Photo Creadit bridechic

Sesetengah orang terus menemui cinta sejati dia . Tak gitu blogger ajako. Tapi ramai juga yang menemui cinta yang salah sebelum menemui cinta sejati. Selama mana perhubungan yang di jalin tidak menjanjikan kata pasti.

adakah cinta aku sekarang pada orang yang salah?

Kejam ke aku nak " Pinjam" si Lolli dari keluarga dia?

ataupun bahagia ke aku atas perhubungan yang aku bina dari kemusnahan rumahtangga orang lain?

adakah cuma sebab lolli sudah berkeluarga malah berlainan agama aku perlu menafikan perasaan aku terhadap dia kerana tekanan dari pelbagai pihak ( ye, aku tertekan sebenarnya)?

Sinisnya , semalam aku berjumpa lolli dan memandang dia dengan pelbagai perasaan. mujur dia tidak menyedari pandangan aku. hati aku terdetik masa tu , aku tak sanggup untuk melukakan dia dan diri aku buat masa ini. aku berterima kasih pada dia atas segala sayang dan prihatin dia terhadap aku. Korang tak tahu apa perasaan aku jika mendua kan dia dan keluar bersama lelaki lain kononnya hanya untuk memuaskan hati semua orang . Aku sangat sakit hati atas perlakuan aku itu. Sebab aku rasa aku dah menjumpai lelaki yang mencintai aku yang mana aku boleh melihat dia bedasarkan hanya pandangan mata dia yang aku hanya milik dia.

kejam ?? aku pasti keluarga dia kata macam tu. Aku cuma nak "pinjam " aja . Aku sedar hakikat aku dan dia berlainan pegangan dan bangsa. Aku tetap tak boleh memiliki dia secara hakiki. Boleh tak aku teruskan hubungan aku dengan dia selagi aku dan dia masih bernafas?.

p/s : Cantikkan design hair dia anyone tahu mana nak dapat bunga besar letak kat kepala tak???

Tuesday, 7 September 2010

mei gui mei gui wo ai ni originally sang by Yao lee

First time i heard this song is in the modern version by Joaanna Wang. Enjoy :P


玫瑰玫瑰我爱你

Mei Gui Mei Gui Wo Ai Ni

Rose, Rose, I Love You

玫瑰玫瑰最娇美

mei gui mei gui zui jiao mei

Rose, rose, most beautiful,

玫瑰玫瑰最艳丽

mei gui mei gui zui yan li

Rose, rose, most gorgeous,

长夏开在枝头上

chang xia kai zai zhi tou shang

You open all summer on branches.

玫瑰玫瑰我爱你

mei gui mei gui wo ai ni

Rose, rose, I love you.

玫瑰玫瑰情意重

mei gui mei gui qing yi zhong

Rose, rose, my affections are serious,

玫瑰玫瑰情意浓

mei gui mei gui qing yi nong

Rose, rose, my affections are deep.

长夏开在荆棘里

chang xia kai zai jing ji li

You open all summer amongst thorns.

玫瑰玫瑰我爱你

mei gui mei gui wo ai ni

Rose, rose, I love you.

心的誓约,心的情意

xin de shi yue xin de qing yi

I pledge my heart, my heart’s affections,

圣洁的光辉照大地

sheng jie de guang hui zhao da di

Their pure radiance illuminates the Earth.

心的誓约,心的情意

xin de shi yue xin de qing yi

I pledge my heart, my heart’s affections,

圣洁的光辉照大地

sheng jie de guang hui zhao da di

Their pure radiance illuminates the Earth.

玫瑰玫瑰枝儿细

mei gui mei gui zhi er xi

Rose, rose, your branches are thin.

玫瑰玫瑰刺儿锐

mei gui mei gui ci er dui

Rose, rose, your thorns are sharp.

今朝风雨来摧残

jin zhao feng yu lai cui can

Today a storm comes to destroy,

伤了嫩枝和娇蕊

shang liao nen zhi he jiao rui

To destroy your twigs and slender pistols.

玫瑰玫瑰心儿坚

mei gui mei gui xin er jian

Rose, rose, your heart is strong.

玫瑰玫瑰刺儿尖

mei gui mei gui ci er jian

Rose, rose, your thorns are sharp.

来日风雨来摧毁

lai ri feng yu cui can

The coming weather, the coming destruction

毁不了并蒂枝连理

hui bu liao bing di zhi lian li

Can’t destroy the branches of marriage.

玫瑰玫瑰我爱你

mei gui mei gui wo ai ni

Rose, rose, I love you.





Sunday, 5 September 2010

Dr Zhivago, Hari ke Tujuh dan hospital


Dr Zhivago

Semalam kat Tv2 ada ditanyangkan cerita Dr Zhivago. Ceritanya tentang epic-romantik-perang. Adoptasi dari sebuah buku oleh boris Pasternak . Buku asalnya Dr Zhivago diterbitkan di Russia.
Filem Dr Zhivago pula dilakonkan oleh Omar Shariff sebagai Yuri Zhivago .

Pendapat aku pasal filem ni : Speechless.

Aku suka sangat sangat sangat cerita ni. Tak kisah lah sebab hero dia sangat hensem. Hahaha. Watak Dr Zhivago tu yang aku suka sangat. Tapi biasalah cerita ni mesti endingnya bukan happy ending sangat pun.




Ni picture Dr Zhivago bersama isterinya , Tonya Gromekos.
isteri dia cantikkan walaupun aku rasa mistress dia kurang cantik tapi cuma seksi ja. Hahaha
in the real world pun biasanya macam tu.

Tonya melahirkan dua orang anak sepasang lelaki-Perempuan yang dinamai Shasha Zhivago dan anna Zhivago












Ni mistress dia , Larissa Antipova . lakonan Julie cristie. Ni Scene masa diorang berjumpa semula.

Lara antipova ni asalnya mistress kawan bisnes bapa Dr zhivago , Victor Ipolitovich Komarovsky. Then Lara Kawin dengan Pavel Pavlovich ("Pasha") Antipov. lahirkan anak , Katya antipova. Tapi Pasha adalah pemimpin pemberontak .

Lara juga melahirkan anak Dr Zhivago iaitu Tonya Komarovsky.


Dr Zhivago adalah seorang doktor dan penyajak yang sangat mencintai kehidupan peribadinya . Dia percayakan kebebasan. Dia hidup zaman Tsar Nicholas di gulingkan. p/s: aku ada follow sikit pasal family Tsar ini , kesian diorang mati dibunuh sekeluarga. Aku pun tak sukakan perang mcm Dr Zhivago ni. Banya pengajaran yang dapat aku amik dari filem ini. Antaranya , Jadilah orang yang bersyukur. . malah salah satu scene ada menunjuk ayat " kerajaan soviet merampas rumah ini atas nama rakyat" Klise betul. Bukan hidup makin senang . Susah adalah. Tapi tak tahulah pula kalau rakyat kat malaysia ni nak jadi macam tu.

Hari ke- 7

Lolli lama lagi ker nak balik. I miss you . Aku tertekan kot. Biasanya ada Lollipop yang mendengar dan mengulas. cepat la balik.


Hospital

mak masuk hospital lagi. Kaki aku bengkak. Terima kasih k. uji coz datang tolong jaga mak walaupun Jauh kajang tu.

Thursday, 2 September 2010

3Rd day


Dah hari ketiga . Masih ada 12 hari lagi. Mr lolli dah tiga hari saya nangis. Sunyi tau. Sedih sangat semalam bila sakit tapi Lolli x ada. Tau tak saya dah mula tak makan nasi . Minum susu aja tau. Ingat tak pada Lee , Kawan yang saya cerita tu. Semalam dia call.

Lee: Aiya , u sakit lagi
aya : ya, Lolli tak ada . Uwaaa....dah 2 hari saya nangis .
lee : janganlah ini macam aya, Bikin saya susah. Dia baru pergi 2 hari u sudah hari-hari nangis. kalau ini macam , saya mati lor.
aya: ( terdiam, n gelak) aik , nape lak mati, lee??
Lee: Yalar, apa macam mahu kawin nanti . bawa u pegi shopping , u nangis , bawa u pergi makan , u nangis . aiya. nanti kalau orang tanya apa saya mau jawab. Ini isteri nangis sebab ingat sama dia punya bekas cinta no. 1. aiya , memang boleh bikin saya mati.
aya: ( dalam hati: bila plak aku janji nak kawin ngan dia ni, ishh..) hahahah. Mana ada itu macam . Mana ada saya suka sangat sama dia sampai itu macam .
Lee: ya , u yang tak sedar la. Manyak susah . Apa pasal bila u nangis mesti citer sama saya , pastu bila sudah u buat saya hati susah sekrang u gelak -gelak.
Aya; aya kan suka kacau sama u ma. Nanti u mesti buat aya gelak balik .
Lee: u ar aya , kalau dia mati ar , konform u pun nanti mati juga . Saya pun mati juga tengok u itu macam. U mesti saat- saat ( dia nak cakap setiap saat) nangis lor.
aya: hish, ye ker. Tak la ..hahahahha...

Pada masa ni aku sedar yang aku sangat suka kan Lollipop. Aku tak boleh memiliki dia sepenuhnya tapi aku lagi tak mampu nak membenci dia dalam hidup aku. Tanda tanda orang mencintai kamu



creadit forgettensupernova

Wednesday, 1 September 2010

2nd day : 2 Sept 2010

hari kedua. Mana nak mengadu aku dapat gastrik ni. Lolli x ada. Jadi call farah n merengek kat yana. Tapi sebenarnya nak lolli jugak yang pamper. Sakit tau perut ni. Aku ingat dulu , kalau lolli cuti lama sikit hari ke-tiga dia dah call n tanya aku sakit ke?sebab aku mesti demam n sms malik tanya pasal lolli. ngan tujuan biar malik call lolli n kata aku sakit. Ini semua salah lolli , dia yang manjakan aku sebenarnya. Tengok kan dah x boleh ditinggal lama. 365 hari dia akan call aku kecuali hari ahad n cuti am. Paling lama x call 3 hari then aku dah start sakit. Aku tak suka ahad. Tapi paling suka ari Isnin. Kadang2 tu aku memang suka cari gaduh ngan dia n kata dia yang salah padahal aku yang nakal sangat. Paling lama tak jumpa 3 minggu , pernah la 4 minggu ..Lebih dua minggu dia dah mula marah sana sini. geram betul. Tapi bila dah jumpa aku yang kadang2 marah sangat pun langsung tak marah kat dia. Cair macam aiskrim .

1st Day : 1 Sept 2010

dia dah pergi oversea. Dan hari ni hari pertama. bencinya aku . Sunyi sangat. Lolli , Hadiah Al-Quran tu saya dah dapat. Best dan suka sangat. Thank you. Nanti u balik i bacakan u ya. Muah muah. Hello Abang Jeff siti tau baca la walau tak sepandai qariah dari mesir tu tapi masih boleh di dengar n tak cair taik tellinga tau.