Monday, 30 August 2010

Menghitung Hari

aku menghitung hari . Hari demi hari. Tiada dia nak berbicara . Di mana aku nak mengadu. Dia tempat aku mengadu hatta sekecil atau seremeh mana perkara. Walau kasut aku putus dan aku mahu dia kata " nanti i belikan". Aku cuma dah puas hati hanya dengan itu sahaja. Cuma mahu sekelumit perhatian darinya .


30 Oktober 2010

Even dia belum pergi lagi hari ni tapi aku macam takut nak call...Tapi pas aku teringat ada hal nak tanya dia . Aku call aja dan tanya dia mana dia tahu rumah si skandal dia tu besar. Pernah ke dia pergi ke rumah dia tu. ...dia gelak aja aku tanya soalan tu n kata " tu je nak tanya i" . hahahaha...pastu dia gelak aja . Aku senang hati betul bila dengar penjelasan dia ataupun aku ni memang senang cair dek kata kata manis dia tu.

mm...Lolli , yana buli tau hari ni. Dia kata Bf kaya tapi Gf pakai handset murah je ..Nanti Lolli balik jangan lupa buli yana balik tau .

P/s : I miss u

Wednesday, 25 August 2010

Hadiah, Oversea dan Mimpi






Hadiah

Surprise. Hadiah yang aku katakan tempoh hari adalah Tafsir Al-quran. Mr James belikan . Terima Kasih. Muah muah. Suka sangat. Rasanya ni hasiah dari dia yang paling aku suka selain dari yang lain. Yang lain pun suka sangat. Terharu betul masa tu. Harap- Harap dia pun dapat syafaatnya satu hari nanti . Dan aku tetap menanti masa itu .

Oversea

Dia nak pi Oversea. Opps , berguguran lagilah airmata aku . Cik Zarith nasihatkan , hantar lah mr james ngan senyuman . Tapi dah air mata meleleh mana boleh tahan . Dia pergi pada 1/9 sehingga 15/9 . Lamanya aku rasa. Tak boleh sms dia setiap ari ahad pun dah buat aku rasa sangat bosan . Aku benci ahad. Apatahlagi nak menunngu dia berhari-hari . Ps ni conform aku jatuh sakit dan demam. Mak aku cakap tak reasonable aku nak demam sebab hal tu tapi kalau dah rindu memang boleh sakit la. Sebelum dia pergi dia dah siapkan semuanya. Duit n perbelanjaan raya. Dan dia siap pesan jangan cari lelaki lain. Ntah apa2 la mr James tu. Hahahaha. Mr James Thank You for everything u do for me , Its right that you said : " U and me meet and become like this because it being fate " .


Mimpi

aku mimpi aku dilamar- dipakaikan cincin- bertunang???....ada sesiapa tahu madsudnya.

Thursday, 19 August 2010

Akan Datang


Sesuatu yang dinantikan akan tiba. Ia akan menjadi hadiah paling bermakna dalam hidup aku



Creadit Bridechic


Tuesday, 17 August 2010

HTAR, Rumah dan Aku



recently ni aku sangat sibuk. Cuma ada masa 10-20 minutes kat rumah. Ulang alik dari Hospital ngan rumah aku. Penat dan selekehnya aku ko jangan cakap.Kondisi mak aku bertambah baik. Bagusnya. Dah tak risau lagi. Cousin aku dari penang, beri beberapa ayat untuk di amalkan. Hasilnya dia bertambah baik.


creadit aidsresearch

Tuesday, 10 August 2010

Besday farah, puasa dan pasu

First day kita puasa kan hari ni.
aku tak dapat sahur pun
yelah , duk kat spital .
huhuhuhu.
jadi sekarang ni lapar sangat rasanya
nak makan nak makan

Semalam jumpa Lolli
how sweetnya dia.
muah muah miss u

2 hari lepas pula
jumpa Mr P
dia hadiah vase
thank you soooo much

Semalam lil sis Farah
Heppy belated birthday
sorry lambat wish
alamak masih belum dapat kek dari lolli
dia nak bagi wit je
tapi mana sedap macam tu kan.
eh entah2 dia tak da wit.
hahahhahaha






creadit twig

Sunday, 8 August 2010

Mati


Pernah rasa nak mati dan keep wonder adakah si dia akan sedih atas kehilangan kita tak?. Pagi tadi call Mr Lolli and ask samada dia sedih tak kalau aku mati. Dia jawab , yelah sebab dia dah tua .

Malam tadi aku mimpi tak best. Bukan niat aku nak mempercayai mimpi .

1. masa kakak kembar aku nak meninggal , mak aku mimpi dia mengalihkan pasu , satu simpan satu ditanam .

2. baru-baru ni cousin aku meninggal, Seminggu sebelum tu mak aku mimpi dia mengalihkan pasu kat umah arwah cousin aku sama isteri dia, n tengok cousin aku cuma senyap aja dan berdiri di tepi.

Takziah kepada arwah cousin aku . Arwah Daddy yang kembali ke rahmatullah pada 7 august 2010.

3. Jadi malam tadi aku mimpi aku mengalihkan 2 pasu bunga nak ditanam ke tanah. Satu yang pucuk muda dan satu pokok yang besar dan tua. Mak aku sakit sekaang ni mcam juga adik aku. Harap2 tak ada apa2 yang berlaku.

creadit bridechic

Wednesday, 4 August 2010

Gembira


Semalam aku mendengar berita yang mengembirakan. Bestfriend aku bakal menamatkan ke-single-an pada hari raya ke-3 nanti. Alhamdullilah.

Tahniah , Shaziela Abdul Aziz dan Pasangannya.

Pernah tak rasa hidup ni dull dan tak gembira ? . Ya , aku pun pernah rasa macam tu.Sunyi dan rasa membencikan. Luckly aku bukan jenis manusia yang suka berhasad dengki ataupun cemburu akan kejayaan atau kelebihan orang lain. ( Shhh....even aku mengaku aku sangat CEMBURU kalau ada awek pandang Lolli). Sebenarnya salah aku masa tu sebab aku sendiri tidak memilih kegembiraan tetapi memilih kedukaan.

Kegembiraan di tentukan oleh diri sendiri. Aku baru sedar akan perkara itu. Sama juga aku berfikir dan melihat secara positif akan semua hal yang berlaku dalam hidup aku. Kalaulah kegembiraan itu ditangan orang atau benda dan sebagainya . Bayangkan jika benda atau orang tu tak ada , mahu miserable hidup aku.

Aku memilih kehidupan yang aku sendiri tak pernah terfikir 5 tahun yang lepas, berjumpa dan bercinta , mengalami kehilangan dan bergantung harapan . Tanggungjawab aku sendiri sudah berubah . Belajar ber-komitmen pada teman, keluarga dan pada Lolli. Jadi pelbagai benda sudah berlaku pada aku. Keputusan yang aku buat mempengaruhi masa depan aku . Dan aku tetap Gembira. Aku berharap semua orang juga gembira seperti aku dan melihat kehidupan ini seperti aku . menikmatinya.



creadit bride chic

Monday, 2 August 2010

Keliru


aku keliru sangat .
Masih ingat Mr P
Lelaki yang aku pernah katakan dia sayang pada aku
hari ni dia call dan kata
" Isteri yang sangat sayang pada diri dia , tapi dia tidak"

mmmmm
dulu masa dia kata dia sayang ngan aku
betul tak dia sayang sebenarnya
dia kata dia tak tahu macam mana mahu kawin sama aku
sebab dia sudah ada anak isteri
betul ke perasaan tu atau
dia cuma main-main aja

aku terkejut sebab dia selalu kata
dia takut isteri
jujurkan
dan aku percaya sebab dah tiga kali
isteri dia serang aku dalam phone

betul kata yana ,
memang aku sedikit suka
( yana , maaf ya masa ko kata tu aku tak terima)
bila aku dengar dia cakap macam tu
Tapi bila difikir balik
aku tak nak rosakkan life dia.

Beberapa hari sebelum itu
aku bermimpi Mr P
dia datang makan dirumah aku
dan bawa makanan bersama seorang budak perempuan
Tapi kakinya , dia kata sebenarnya sudah dipotong
mak aku kata hidupnya akan agak pincang
mmmm...mr P....walaupun dah tak ada kaki , siti masih suka pada Mr P

Eh , Mr Lolli ...Muah muaah
wo ye hen ai ni he hen xiang ni :P

Creadit bridechic

Sunday, 1 August 2010

Phone yang rosak harini




aku sangat sedih dan moody
tak dapat dengar suara Mr Lolli
tak da duit nak beli phone
ada sesiapa nak belikan aku phone tak????


To all kawan aku ..buat sementara ni , maaf ya .
apa2 hal guna opis number or call nombor mak aku yer
( lepas opis hours )
aku tensen sangat skang ni.
haish
haish

pasal Phone aku ni lak
aku pun penin
Kenapa aku letak gambar tu
sebab phone aku pink dan cute



Creadit Bridechic