Thursday, 8 July 2010

Bla Bla Bla Bla Blah






Eh, blah blah blah kau dari sini.
Dari hidup aku
Dari senarai kawan aku.
Aku delete nama kau.

Kau jangan salahkan aku
Kau yang mulakan dulu
kau buang aku macam tu aja
ada kau tanya aku masa tu

bila kau susah
kau cari aku
bila kau senang
kau blah mcm tu aja

eh hello ,
ko kata kau jaga standard
ko pun dah kena balasanya
ko x sedar ke kau pun tak layak kawan dengan aku

perempuan perempuan
aku sedih weh jumpa perumpuan mcm ko
tapi aku syukur gak
dari jumpa perempuan muka baik depan
tapi hati busuk macam bangkai



Friday, 2 July 2010

Gone With The wind :P


masih ingat lagi tak cerita ni , gone with the wind . Citer ni seangkataan dengan A Scarlett letter . Eh , Chean ko tau tak citer ni . last aku tengok masa aku kecik lagi. i wish 8TV ada siarkan cerita ni kat popcorn wednesday.


citer ni sedih yer . but with romances . tapi memang lagi banyak sedih ler . huhuhuhu. satu yang tak boleh lupa , fashion that time ...hahahaha , aku suka vintage sebenarnyer .


mmm.....citer ni start antara heroin Scarlett(vivien leigh) Rhett Butler ( Clark Gable) .p/s : sapa tak kenal tanya mak mak anda . rasanya diorg kenal. Scarlett jatu h cinta dengan Ahsley tapi ashley tu minat perempuan lain , Melanie . Jadi selama ni Scarllett tak nampak cinta yang diberikan oleh Rhett Butler .


Setelah kecewa dengan Ahsley , Scarlett kawin denganCharles Hamilton , Abang kepada melanie. cinta melanie masih ada pada Ahsley walaupun pada masa itu Ahsley dah kawin dengan Melanie. Suami Scarlett dan Ahsleyy serta Rhett pergi berperang , tetapi suami Scarllet mati disebabkan Pheneouminia . Mak Scarleet hantar dia ke Atlanta , bagi menghilangkan kesedihan Scarleett dan pada masa yang sama Rhett pulang sebagai wira. Pada masa ini , semasa majlis tarian . Rhett menyatakan kemahuanya untuk mendapatkan cinta scarllet pada masa itu , namun ditolak mentah oleh scarlett .dan menyatakan itu tidak mungkin berlaku .( sebab dia menyatakan hatinya masih milik ashley ) .

perang masih berlaku , ashley pergi lagi untuk kesekian kalinya , manakala melanie ingin melahirkan anak dalam masa y sangat susah .dalam masa sebelum ashley pergi , dia sudah mengadakan hubungan sulit bersama Scarlett...

pas tu Bla..bla...bla....panjang keebenornya kalau akku nak citer . tapi ni one of favourite aku tau :P


Thursday, 1 July 2010

Piala Dunia , Besday dan Cemburu.






Dah lama tak posting . Rasa plak tak aktif . Bulan Julai ni besday aku . Lagi 12 hari dua hari lepas Final Piala Dunia. uwaaaa.....aku sokong england tapi sebbkan england tak dapat nak masuk final aku decide la kang kumpulan apa yang akan aku sokong tapi of coz bukan Ghana.

Mr lolli kata yang dia belikan kek aja kot. Ajak jalan2 celebrate pun dia kata tak ada masa. Jadi agaknya aku akan pergi Genting or PD or teluk batik ngan Puan Yana aja kot. Tapi bab pegi genting ngan yana pun dia tak kasi. huhuhuhu. Tak paham betul. Ke nak bincang ngan yana nak pergi tempat tempat lain ker? Melaka pun ok kan Puan Yana :) .

Korang pernah rasa cemburu tak?Sometimes aku pun bukan manusia sempurna . Aku kekadang cemburu bila ada yang bergaul mesra ngan lollipop . Pluss aku ada bad impression lagi. Nauzubillah. Lagi lagi bila Dia kata dia sibuk dan tiada masa untuk aku. Aku asik accuse dia memacam. Tapi aku suka cara Lollipop handle ke-cemburuaan aku yang tak tentu tu. Kadang- kadang dia layan aja rajuk aku ataupun dia buat bodoh aja sampai aku nangis kata dia tak sayang aku. Tiap kali aku ada argument aku mesti minta putus. Nonsense betul . Pastu bila aku dah dalam keadaan terkawal balik aku akan menyesal giler . Nasib baik dia tak endahkan apa yang aku cakapkan sebelum ni. Tapi sekarang aku betul betul letak kepercayaan aku pada dia. Tiada sebab aku perlu cemburu tak tentu pasal . Aku pun hadir lewat dalam hidup dia , sememangnya dia bukan hak milik tetap aku . Aku cuma perlu menyedari letak duduknya kedudukan aku di sisi dia. Dan aku akan ketawa mengingatkan perangai aku sebelum ni. Cuma kasih sayang aku memang bertambah untuk dia. Muah muah.