Thursday, 28 October 2010

Antara Pocong dan Pertemuan

 kreadit raden somad



Pocong 

Semalam Jumaat Kliwon. Semalam gak ada pocong tersangkut kat tingkap rumah aku. Mujur bukan aku yang nampak. Mak yang nampak . Aku, mak dan awe duduk di ruang tamu. Awe anak kak intan tidur besebelahan aku. Manakala mak pula di atas katil. Adik aku pergi keluar makan malam bersama meon dan azie. Lewat pukul sebelas adik aku balik rumah. Tak lama kemudian, mak aku tanya aku yang sedang kusyuk menonton cerita tv . Ani, apa yang kat tingkap tu? Kepala ke? tanpa menoleh aku menjawab. Mana ada apa2 mak. pastu berkali kali mak aku tanya soalan yang sama dengan nada yang takut. Siap dia macam kaku . Adik aku melompat dari bawah ke atas katil. Aku pun menghadap ke arah tingkap dan membaca " ayatul kursy" dan menghembus ke arah tingkap. Kemudian aku menyuruh adik aku memanggil jiran aku yang bernama abang ajer supaya datang ke rumah. Abang ajer meminta aku menutup tingkap seluas-luasnya  dan juga penyapu lidi.

Kedengaran abang ajer melibas libas sesuatu menggunakan penyapu lidi dan berkata " aku bukan orang yang pandai dan kuat , tapi insyallah aku ialah sesempurna mahkluk yang diciptakan Allah , ke mari kau setan jika kau berani menggganggu aku, " Dia melihat benda yang sama seperti mak aku lihat . Pocong yang Tinggi , berkilat kilat kain kapanya dan masih berdarah. Ei...seram nya.

Sekian karangan saya.

With Love
Mrs Lollipop


Pertemuan 

Semalam rasa gundah sangat . Tak tahu kenapa . aku kusyuk buat kerja sehingga jam lebih kurang 4.15 pm. Aku banyak kerja tapi aku macam kosong dan rasa nak nangis. Ntah ntah ni minggu terakhir aku kot. Aku lahir hari khamis malam jumaat dan kering uri pada hari khamis juga . Tapi bukan tu yang aku nak cerita. Aku teringat kat Bf no 1 kot. Sebab bila aku selisih kereta dengan dia kat kapar aku terus menangis. Bodohkan menangis untuk lelaki yang sudah tentu bukan milik kita. Tapi aku betul-betul dah tak tahan.Aku selalu je nampak kereta dia kat Sg. Buloh . dan aku akan sms dia menyatakan aku ada ternampak dia. Kali ni juga sama. aku menangis sampai rumah sehingga mata bengkak.Padahal dia x tahu pun aku menangis macam tu. Ataupun list perempuan yang beratur untuk dia panjang. hahaha. Bile aku fikir balik hal ni , perempuan memabg mengikut perasaan la.Sangat sensitif dan halus nak dimengertikan. Lebih kurang jam 6.3 hp aku masuk sms. Sms dari dia , kata ya, dan Selamat petang. Gembiranya bukan kepalang. Aku sms dengan dia sehinggalah jam 7.45 malam dia kata jangan sms or call , isteria dia ikut.

Hari ini pula, selesai aku menghantar mak ke pusat dialisis rakyat , aku terserempak dengan dia. wah, hati aku berdebar. hahaha. Jadi kami berjumpa untuk 10 minit dan bertanya khabar. Dia terasa susah akan hubungan ini. Mata dia , kelihatan sedih dan tampak kurus. Tak mahu isteri hari-hari gaduh mengenai hal ini  ataupun dia terpaksa membawa isterinya kemana saja dia berniaga. Kan dia susah. Aku faham. Tapi dia tahu tak pada waktu itu hati aku macam nak pecah. Ntah la. Biarlah takdir yang menentukan akhir hubungan kami.


with love,

Tuesday, 12 October 2010

Antara Persimpangan

creadit christoper reaves

Untuk beberapa ketika, banyak yang memeningkan kepala berlaku. Aku berada dalam persimpangan. Dan aku sangat benci memilih.

Lelaki A : gentle, responsible, sweet, adoreable and always help me whether im in trouble. Have lots of money but busy bussinessman. Pendiam.

lelaki B : Romantics, always with me, Love to make a jokes, sometime " annoy" with his words, talkatives, also adoreable.

Lelaki A hadir dulu dalam hidup aku barulah lelaki B. Aku suka keduanya. Noktah.
aku pun tak tau macam mana nak wat keputusan. Jadi hal ni tergantung.

Baru2 ni isteri lelaki A datang ke hospital untuk menyerang aku. Gulp. Nasib baik aku x ada. Ni semua hal perempuan indon saksi aku selalu jumpa lelaki A. Tapi sebenarnya aku pun teringin nak jumpa dia. Huhuhuhu.

Lelaki B pula kata haritu dia nak bersama aku macam ni untuk selama-lamanya. huhuhuhu. Pun buat aku susah hati .



Update : Huh ! aku susah hati dan bertanya keduanya , Kalau aku dah behenti kerja , diorang sayang dan akan tinggalkan aku tak .

Lelaki A : Siti jangan ini macam, Apa pasal mahu benti keja...bla...bla...Tak boleh keje sama saya , nanti saya manyak susah.
Lelaki B : Apa u Kesah, sekarang u keje u bagi i duit kah ? mari sini 5K kasi sama saya. Aiya. Pergi cuba cari kerja baru ma.

Kalau aku dah buat keputusan , aku rasa sampai bila2 pun aku tak leh buat. Aku Nak dua-dua boleh tak?? boleh lah , boleh lah ?





Love, 







Wednesday, 6 October 2010

No regret just love


Skang ni suka sangat this song. Catchy and paling suka line
" No regret just love " . Dan memang rasa muda . hahahah. aku memang muda lagi kan.

Semalam aku cuti coz sakit perut. Ada la satu untie datang rumah aku . dia nak lawat mak aku n aku sekali . Pe lagi dapatlah aku satu soalan cepu emas .

" Bila hang nak kahwin ?, hang jangan lewat-lewat tangguh , kang dah 30 dah lambat "

p/s : cik ann , mak cik punya ayat ni aku kasi kat ko , kita sharing sama-sama.

makcik tu bising lagi and kata ,

" kalau hang tak serius dengan yang skarang hang tinggalkan aja , cari yang lain, Tak yah tunggu "

aik , macam dia nak suruh aku tinggalkan aja BF comel aku tu , tapi takkan aku nak jawab " makcik saya memang dah ada bf tapi dia suami orang takkan saya nak rampas dia dari isteri dia n paksa dia convert semata-mata nak tukar status saya" kejam tak kalau aku jawab mcm ni. ???


" hang tu pun pakai la apa-apa , pelaris ka , apa ka, biar berseri orang lelaki tengok , berusaha sikit"

tau tak masa ni aku jawab apa , " pelaris rasa macam pisang goreng plak kan mak" . hahahaha. tergelak gelak aku. siap suruh pakai pelaris atau erti kata lain susuk. huish, sebenarnya aku patut bersyukur sebab anggota badan aku cukup dan aku agak berdikari . Bagus gak , bila aku lambat kawin ni , mybe aku lebih "dalam" menilai sikap seseorang. Yelah aku nak kawin sampai aku mati bukan nak kejap aja. Aku bersyukur tak kawin tanggkap muat ,asal ada lelaki nak kawin je aku terima then tunggulah 2-3 tahun dia sepak terajang ke, judi ke ??



P/s : Ada sapa2 tak nak hadiah aku buku . aku suka sangat sangat sangat.


  1. Dr Zhivago
  2. The Devil's mistress : the diary of ava braun


Katy Perry – Teenage Dream

You think I’m pretty
Without any makeup on
You think I’m funny
When I tell the punchline wrong
I know you get me
So I let my walls come down, down

Before you met me
I was a wreck but things
Were kinda heavy
You brought me to life
Now every February
You’ll be my Valentine, Valentine

Let’s go all the way tonight
No regrets, just love
We can dance, until we die
You and I, will be young forever

[Chorus]
You make me feel
Like I’m livin’ a
Teenage dream
The way you turn me on
I can’t sleep
Let’s run away and
Don’t ever look back,
Don’t ever look back

My heart stops
When you look at me
Just one touch
Now baby I believe
This is real
So take a chance and
Don’t ever look back,
Don’t ever look back

We drove to Cali
And got drunk on the beach
Got a motel and
Built a fort out of sheets
I finally found you
My missing puzzle piece
I’m complete

Let’s go all the way tonight
No regrets, just love
We can dance, until we die
You and I, will be young forever

[Chorus]
You make me feel
Like I’m livin’ a
Teenage dream
The way you turn me on
I can’t sleep
Let’s run away and
Don’t ever look back,
Don’t ever look back

My heart stops
When you look at me
Just one touch
Now baby I believe
This is real
So take a chance and
Don’t ever look back,
Don’t ever look back

I’mma get your heart racing
In my skin tights jeans
Be your teenage dream tonight
Let you put your hands on me
In my skin tight jeans
Be your teenage dream tonight

[Chorus]
Yoooouuu
You make me feel
Like I’m livin’ a
Teenage dream
The way you turn me on
I can’t sleep
Let’s run away and
Don’t ever look back,
Don’t ever look back
No

My heart stops
When you look at me
Just one touch
Now baby I believe
This is real
So take a chance and
Don’t ever look back,
Don’t ever look back

I’mma get your heart racing
In my skin tights jeans
Be your teenage dream tonight
Let you put your hands on me
In my skin tight jeans
Be your teenage dream tonight
(Tonight, tonight, tonight, tonight, tonight, tonight)



Wednesday, 29 September 2010

Mesti Mau


Artist - Pesawat
Lagu - Mesti Mau

Yang ku mahu hanyalah kamu
Bersamamu selalu
Walau jauh kau menjelajah alam semesta
Ku tahu jawapannya

Walau apa jua rintangan yang melanda
Kita sudah siap sedia
Luahkanlah isi hatimu
Agar kita bersama


Kuatkanlah pendirian
Bila kita hadapi dunia
Yang ku mahu hanyalah kamu
Bersamamu selalu whoa oh


Jauh jelajah kau kelana
Kita kan tetap bersama
Bila lidah hakimi ketika berbicara
Engkau tak perlu gusar
Ku kenali warna hatimu yang sebenar
Tak usah pura-pura


Cekalkanlah isi hatimu
Hadapi dugaanNya
Kuatkanlah pendirian
Agar dunia milik kita bersama


Yang ku mahu hanyalah kamu
Bersamamu selalu whoa oh
Jauh jelajah kau kelana
Kita kan tetap bersama


Yang ku mahu hanyalah kamu
Bersamamu selalu whoa oh
Yang ku mahu hanyalah kamu
Bersamamu selalu
Whoa oh whoa oh whoa oh



Yang ku mahu hanyalah kamu
Bersamamu selalu
Whoa oh whoa oh whoa oh
Jauh jelajah kau kelana
Kita kan tetap bersama
Bersama mesti mau

Monday, 27 September 2010

Jatuh cinta pada orang yang salah

Photo Creadit bridechic

Sesetengah orang terus menemui cinta sejati dia . Tak gitu blogger ajako. Tapi ramai juga yang menemui cinta yang salah sebelum menemui cinta sejati. Selama mana perhubungan yang di jalin tidak menjanjikan kata pasti.

adakah cinta aku sekarang pada orang yang salah?

Kejam ke aku nak " Pinjam" si Lolli dari keluarga dia?

ataupun bahagia ke aku atas perhubungan yang aku bina dari kemusnahan rumahtangga orang lain?

adakah cuma sebab lolli sudah berkeluarga malah berlainan agama aku perlu menafikan perasaan aku terhadap dia kerana tekanan dari pelbagai pihak ( ye, aku tertekan sebenarnya)?

Sinisnya , semalam aku berjumpa lolli dan memandang dia dengan pelbagai perasaan. mujur dia tidak menyedari pandangan aku. hati aku terdetik masa tu , aku tak sanggup untuk melukakan dia dan diri aku buat masa ini. aku berterima kasih pada dia atas segala sayang dan prihatin dia terhadap aku. Korang tak tahu apa perasaan aku jika mendua kan dia dan keluar bersama lelaki lain kononnya hanya untuk memuaskan hati semua orang . Aku sangat sakit hati atas perlakuan aku itu. Sebab aku rasa aku dah menjumpai lelaki yang mencintai aku yang mana aku boleh melihat dia bedasarkan hanya pandangan mata dia yang aku hanya milik dia.

kejam ?? aku pasti keluarga dia kata macam tu. Aku cuma nak "pinjam " aja . Aku sedar hakikat aku dan dia berlainan pegangan dan bangsa. Aku tetap tak boleh memiliki dia secara hakiki. Boleh tak aku teruskan hubungan aku dengan dia selagi aku dan dia masih bernafas?.

p/s : Cantikkan design hair dia anyone tahu mana nak dapat bunga besar letak kat kepala tak???

Tuesday, 7 September 2010

mei gui mei gui wo ai ni originally sang by Yao lee

First time i heard this song is in the modern version by Joaanna Wang. Enjoy :P


玫瑰玫瑰我爱你

Mei Gui Mei Gui Wo Ai Ni

Rose, Rose, I Love You

玫瑰玫瑰最娇美

mei gui mei gui zui jiao mei

Rose, rose, most beautiful,

玫瑰玫瑰最艳丽

mei gui mei gui zui yan li

Rose, rose, most gorgeous,

长夏开在枝头上

chang xia kai zai zhi tou shang

You open all summer on branches.

玫瑰玫瑰我爱你

mei gui mei gui wo ai ni

Rose, rose, I love you.

玫瑰玫瑰情意重

mei gui mei gui qing yi zhong

Rose, rose, my affections are serious,

玫瑰玫瑰情意浓

mei gui mei gui qing yi nong

Rose, rose, my affections are deep.

长夏开在荆棘里

chang xia kai zai jing ji li

You open all summer amongst thorns.

玫瑰玫瑰我爱你

mei gui mei gui wo ai ni

Rose, rose, I love you.

心的誓约,心的情意

xin de shi yue xin de qing yi

I pledge my heart, my heart’s affections,

圣洁的光辉照大地

sheng jie de guang hui zhao da di

Their pure radiance illuminates the Earth.

心的誓约,心的情意

xin de shi yue xin de qing yi

I pledge my heart, my heart’s affections,

圣洁的光辉照大地

sheng jie de guang hui zhao da di

Their pure radiance illuminates the Earth.

玫瑰玫瑰枝儿细

mei gui mei gui zhi er xi

Rose, rose, your branches are thin.

玫瑰玫瑰刺儿锐

mei gui mei gui ci er dui

Rose, rose, your thorns are sharp.

今朝风雨来摧残

jin zhao feng yu lai cui can

Today a storm comes to destroy,

伤了嫩枝和娇蕊

shang liao nen zhi he jiao rui

To destroy your twigs and slender pistols.

玫瑰玫瑰心儿坚

mei gui mei gui xin er jian

Rose, rose, your heart is strong.

玫瑰玫瑰刺儿尖

mei gui mei gui ci er jian

Rose, rose, your thorns are sharp.

来日风雨来摧毁

lai ri feng yu cui can

The coming weather, the coming destruction

毁不了并蒂枝连理

hui bu liao bing di zhi lian li

Can’t destroy the branches of marriage.

玫瑰玫瑰我爱你

mei gui mei gui wo ai ni

Rose, rose, I love you.





Sunday, 5 September 2010

Dr Zhivago, Hari ke Tujuh dan hospital


Dr Zhivago

Semalam kat Tv2 ada ditanyangkan cerita Dr Zhivago. Ceritanya tentang epic-romantik-perang. Adoptasi dari sebuah buku oleh boris Pasternak . Buku asalnya Dr Zhivago diterbitkan di Russia.
Filem Dr Zhivago pula dilakonkan oleh Omar Shariff sebagai Yuri Zhivago .

Pendapat aku pasal filem ni : Speechless.

Aku suka sangat sangat sangat cerita ni. Tak kisah lah sebab hero dia sangat hensem. Hahaha. Watak Dr Zhivago tu yang aku suka sangat. Tapi biasalah cerita ni mesti endingnya bukan happy ending sangat pun.




Ni picture Dr Zhivago bersama isterinya , Tonya Gromekos.
isteri dia cantikkan walaupun aku rasa mistress dia kurang cantik tapi cuma seksi ja. Hahaha
in the real world pun biasanya macam tu.

Tonya melahirkan dua orang anak sepasang lelaki-Perempuan yang dinamai Shasha Zhivago dan anna Zhivago












Ni mistress dia , Larissa Antipova . lakonan Julie cristie. Ni Scene masa diorang berjumpa semula.

Lara antipova ni asalnya mistress kawan bisnes bapa Dr zhivago , Victor Ipolitovich Komarovsky. Then Lara Kawin dengan Pavel Pavlovich ("Pasha") Antipov. lahirkan anak , Katya antipova. Tapi Pasha adalah pemimpin pemberontak .

Lara juga melahirkan anak Dr Zhivago iaitu Tonya Komarovsky.


Dr Zhivago adalah seorang doktor dan penyajak yang sangat mencintai kehidupan peribadinya . Dia percayakan kebebasan. Dia hidup zaman Tsar Nicholas di gulingkan. p/s: aku ada follow sikit pasal family Tsar ini , kesian diorang mati dibunuh sekeluarga. Aku pun tak sukakan perang mcm Dr Zhivago ni. Banya pengajaran yang dapat aku amik dari filem ini. Antaranya , Jadilah orang yang bersyukur. . malah salah satu scene ada menunjuk ayat " kerajaan soviet merampas rumah ini atas nama rakyat" Klise betul. Bukan hidup makin senang . Susah adalah. Tapi tak tahulah pula kalau rakyat kat malaysia ni nak jadi macam tu.

Hari ke- 7

Lolli lama lagi ker nak balik. I miss you . Aku tertekan kot. Biasanya ada Lollipop yang mendengar dan mengulas. cepat la balik.


Hospital

mak masuk hospital lagi. Kaki aku bengkak. Terima kasih k. uji coz datang tolong jaga mak walaupun Jauh kajang tu.

Thursday, 2 September 2010

3Rd day


Dah hari ketiga . Masih ada 12 hari lagi. Mr lolli dah tiga hari saya nangis. Sunyi tau. Sedih sangat semalam bila sakit tapi Lolli x ada. Tau tak saya dah mula tak makan nasi . Minum susu aja tau. Ingat tak pada Lee , Kawan yang saya cerita tu. Semalam dia call.

Lee: Aiya , u sakit lagi
aya : ya, Lolli tak ada . Uwaaa....dah 2 hari saya nangis .
lee : janganlah ini macam aya, Bikin saya susah. Dia baru pergi 2 hari u sudah hari-hari nangis. kalau ini macam , saya mati lor.
aya: ( terdiam, n gelak) aik , nape lak mati, lee??
Lee: Yalar, apa macam mahu kawin nanti . bawa u pegi shopping , u nangis , bawa u pergi makan , u nangis . aiya. nanti kalau orang tanya apa saya mau jawab. Ini isteri nangis sebab ingat sama dia punya bekas cinta no. 1. aiya , memang boleh bikin saya mati.
aya: ( dalam hati: bila plak aku janji nak kawin ngan dia ni, ishh..) hahahah. Mana ada itu macam . Mana ada saya suka sangat sama dia sampai itu macam .
Lee: ya , u yang tak sedar la. Manyak susah . Apa pasal bila u nangis mesti citer sama saya , pastu bila sudah u buat saya hati susah sekrang u gelak -gelak.
Aya; aya kan suka kacau sama u ma. Nanti u mesti buat aya gelak balik .
Lee: u ar aya , kalau dia mati ar , konform u pun nanti mati juga . Saya pun mati juga tengok u itu macam. U mesti saat- saat ( dia nak cakap setiap saat) nangis lor.
aya: hish, ye ker. Tak la ..hahahahha...

Pada masa ni aku sedar yang aku sangat suka kan Lollipop. Aku tak boleh memiliki dia sepenuhnya tapi aku lagi tak mampu nak membenci dia dalam hidup aku. Tanda tanda orang mencintai kamu



creadit forgettensupernova

Wednesday, 1 September 2010

2nd day : 2 Sept 2010

hari kedua. Mana nak mengadu aku dapat gastrik ni. Lolli x ada. Jadi call farah n merengek kat yana. Tapi sebenarnya nak lolli jugak yang pamper. Sakit tau perut ni. Aku ingat dulu , kalau lolli cuti lama sikit hari ke-tiga dia dah call n tanya aku sakit ke?sebab aku mesti demam n sms malik tanya pasal lolli. ngan tujuan biar malik call lolli n kata aku sakit. Ini semua salah lolli , dia yang manjakan aku sebenarnya. Tengok kan dah x boleh ditinggal lama. 365 hari dia akan call aku kecuali hari ahad n cuti am. Paling lama x call 3 hari then aku dah start sakit. Aku tak suka ahad. Tapi paling suka ari Isnin. Kadang2 tu aku memang suka cari gaduh ngan dia n kata dia yang salah padahal aku yang nakal sangat. Paling lama tak jumpa 3 minggu , pernah la 4 minggu ..Lebih dua minggu dia dah mula marah sana sini. geram betul. Tapi bila dah jumpa aku yang kadang2 marah sangat pun langsung tak marah kat dia. Cair macam aiskrim .

1st Day : 1 Sept 2010

dia dah pergi oversea. Dan hari ni hari pertama. bencinya aku . Sunyi sangat. Lolli , Hadiah Al-Quran tu saya dah dapat. Best dan suka sangat. Thank you. Nanti u balik i bacakan u ya. Muah muah. Hello Abang Jeff siti tau baca la walau tak sepandai qariah dari mesir tu tapi masih boleh di dengar n tak cair taik tellinga tau.

Monday, 30 August 2010

Menghitung Hari

aku menghitung hari . Hari demi hari. Tiada dia nak berbicara . Di mana aku nak mengadu. Dia tempat aku mengadu hatta sekecil atau seremeh mana perkara. Walau kasut aku putus dan aku mahu dia kata " nanti i belikan". Aku cuma dah puas hati hanya dengan itu sahaja. Cuma mahu sekelumit perhatian darinya .


30 Oktober 2010

Even dia belum pergi lagi hari ni tapi aku macam takut nak call...Tapi pas aku teringat ada hal nak tanya dia . Aku call aja dan tanya dia mana dia tahu rumah si skandal dia tu besar. Pernah ke dia pergi ke rumah dia tu. ...dia gelak aja aku tanya soalan tu n kata " tu je nak tanya i" . hahahaha...pastu dia gelak aja . Aku senang hati betul bila dengar penjelasan dia ataupun aku ni memang senang cair dek kata kata manis dia tu.

mm...Lolli , yana buli tau hari ni. Dia kata Bf kaya tapi Gf pakai handset murah je ..Nanti Lolli balik jangan lupa buli yana balik tau .

P/s : I miss u

Wednesday, 25 August 2010

Hadiah, Oversea dan Mimpi






Hadiah

Surprise. Hadiah yang aku katakan tempoh hari adalah Tafsir Al-quran. Mr James belikan . Terima Kasih. Muah muah. Suka sangat. Rasanya ni hasiah dari dia yang paling aku suka selain dari yang lain. Yang lain pun suka sangat. Terharu betul masa tu. Harap- Harap dia pun dapat syafaatnya satu hari nanti . Dan aku tetap menanti masa itu .

Oversea

Dia nak pi Oversea. Opps , berguguran lagilah airmata aku . Cik Zarith nasihatkan , hantar lah mr james ngan senyuman . Tapi dah air mata meleleh mana boleh tahan . Dia pergi pada 1/9 sehingga 15/9 . Lamanya aku rasa. Tak boleh sms dia setiap ari ahad pun dah buat aku rasa sangat bosan . Aku benci ahad. Apatahlagi nak menunngu dia berhari-hari . Ps ni conform aku jatuh sakit dan demam. Mak aku cakap tak reasonable aku nak demam sebab hal tu tapi kalau dah rindu memang boleh sakit la. Sebelum dia pergi dia dah siapkan semuanya. Duit n perbelanjaan raya. Dan dia siap pesan jangan cari lelaki lain. Ntah apa2 la mr James tu. Hahahaha. Mr James Thank You for everything u do for me , Its right that you said : " U and me meet and become like this because it being fate " .


Mimpi

aku mimpi aku dilamar- dipakaikan cincin- bertunang???....ada sesiapa tahu madsudnya.

Thursday, 19 August 2010

Akan Datang


Sesuatu yang dinantikan akan tiba. Ia akan menjadi hadiah paling bermakna dalam hidup aku



Creadit Bridechic


Tuesday, 17 August 2010

HTAR, Rumah dan Aku



recently ni aku sangat sibuk. Cuma ada masa 10-20 minutes kat rumah. Ulang alik dari Hospital ngan rumah aku. Penat dan selekehnya aku ko jangan cakap.Kondisi mak aku bertambah baik. Bagusnya. Dah tak risau lagi. Cousin aku dari penang, beri beberapa ayat untuk di amalkan. Hasilnya dia bertambah baik.


creadit aidsresearch

Tuesday, 10 August 2010

Besday farah, puasa dan pasu

First day kita puasa kan hari ni.
aku tak dapat sahur pun
yelah , duk kat spital .
huhuhuhu.
jadi sekarang ni lapar sangat rasanya
nak makan nak makan

Semalam jumpa Lolli
how sweetnya dia.
muah muah miss u

2 hari lepas pula
jumpa Mr P
dia hadiah vase
thank you soooo much

Semalam lil sis Farah
Heppy belated birthday
sorry lambat wish
alamak masih belum dapat kek dari lolli
dia nak bagi wit je
tapi mana sedap macam tu kan.
eh entah2 dia tak da wit.
hahahhahaha






creadit twig

Sunday, 8 August 2010

Mati


Pernah rasa nak mati dan keep wonder adakah si dia akan sedih atas kehilangan kita tak?. Pagi tadi call Mr Lolli and ask samada dia sedih tak kalau aku mati. Dia jawab , yelah sebab dia dah tua .

Malam tadi aku mimpi tak best. Bukan niat aku nak mempercayai mimpi .

1. masa kakak kembar aku nak meninggal , mak aku mimpi dia mengalihkan pasu , satu simpan satu ditanam .

2. baru-baru ni cousin aku meninggal, Seminggu sebelum tu mak aku mimpi dia mengalihkan pasu kat umah arwah cousin aku sama isteri dia, n tengok cousin aku cuma senyap aja dan berdiri di tepi.

Takziah kepada arwah cousin aku . Arwah Daddy yang kembali ke rahmatullah pada 7 august 2010.

3. Jadi malam tadi aku mimpi aku mengalihkan 2 pasu bunga nak ditanam ke tanah. Satu yang pucuk muda dan satu pokok yang besar dan tua. Mak aku sakit sekaang ni mcam juga adik aku. Harap2 tak ada apa2 yang berlaku.

creadit bridechic

Wednesday, 4 August 2010

Gembira


Semalam aku mendengar berita yang mengembirakan. Bestfriend aku bakal menamatkan ke-single-an pada hari raya ke-3 nanti. Alhamdullilah.

Tahniah , Shaziela Abdul Aziz dan Pasangannya.

Pernah tak rasa hidup ni dull dan tak gembira ? . Ya , aku pun pernah rasa macam tu.Sunyi dan rasa membencikan. Luckly aku bukan jenis manusia yang suka berhasad dengki ataupun cemburu akan kejayaan atau kelebihan orang lain. ( Shhh....even aku mengaku aku sangat CEMBURU kalau ada awek pandang Lolli). Sebenarnya salah aku masa tu sebab aku sendiri tidak memilih kegembiraan tetapi memilih kedukaan.

Kegembiraan di tentukan oleh diri sendiri. Aku baru sedar akan perkara itu. Sama juga aku berfikir dan melihat secara positif akan semua hal yang berlaku dalam hidup aku. Kalaulah kegembiraan itu ditangan orang atau benda dan sebagainya . Bayangkan jika benda atau orang tu tak ada , mahu miserable hidup aku.

Aku memilih kehidupan yang aku sendiri tak pernah terfikir 5 tahun yang lepas, berjumpa dan bercinta , mengalami kehilangan dan bergantung harapan . Tanggungjawab aku sendiri sudah berubah . Belajar ber-komitmen pada teman, keluarga dan pada Lolli. Jadi pelbagai benda sudah berlaku pada aku. Keputusan yang aku buat mempengaruhi masa depan aku . Dan aku tetap Gembira. Aku berharap semua orang juga gembira seperti aku dan melihat kehidupan ini seperti aku . menikmatinya.



creadit bride chic

Monday, 2 August 2010

Keliru


aku keliru sangat .
Masih ingat Mr P
Lelaki yang aku pernah katakan dia sayang pada aku
hari ni dia call dan kata
" Isteri yang sangat sayang pada diri dia , tapi dia tidak"

mmmmm
dulu masa dia kata dia sayang ngan aku
betul tak dia sayang sebenarnya
dia kata dia tak tahu macam mana mahu kawin sama aku
sebab dia sudah ada anak isteri
betul ke perasaan tu atau
dia cuma main-main aja

aku terkejut sebab dia selalu kata
dia takut isteri
jujurkan
dan aku percaya sebab dah tiga kali
isteri dia serang aku dalam phone

betul kata yana ,
memang aku sedikit suka
( yana , maaf ya masa ko kata tu aku tak terima)
bila aku dengar dia cakap macam tu
Tapi bila difikir balik
aku tak nak rosakkan life dia.

Beberapa hari sebelum itu
aku bermimpi Mr P
dia datang makan dirumah aku
dan bawa makanan bersama seorang budak perempuan
Tapi kakinya , dia kata sebenarnya sudah dipotong
mak aku kata hidupnya akan agak pincang
mmmm...mr P....walaupun dah tak ada kaki , siti masih suka pada Mr P

Eh , Mr Lolli ...Muah muaah
wo ye hen ai ni he hen xiang ni :P

Creadit bridechic

Sunday, 1 August 2010

Phone yang rosak harini




aku sangat sedih dan moody
tak dapat dengar suara Mr Lolli
tak da duit nak beli phone
ada sesiapa nak belikan aku phone tak????


To all kawan aku ..buat sementara ni , maaf ya .
apa2 hal guna opis number or call nombor mak aku yer
( lepas opis hours )
aku tensen sangat skang ni.
haish
haish

pasal Phone aku ni lak
aku pun penin
Kenapa aku letak gambar tu
sebab phone aku pink dan cute



Creadit Bridechic

Thursday, 8 July 2010

Bla Bla Bla Bla Blah






Eh, blah blah blah kau dari sini.
Dari hidup aku
Dari senarai kawan aku.
Aku delete nama kau.

Kau jangan salahkan aku
Kau yang mulakan dulu
kau buang aku macam tu aja
ada kau tanya aku masa tu

bila kau susah
kau cari aku
bila kau senang
kau blah mcm tu aja

eh hello ,
ko kata kau jaga standard
ko pun dah kena balasanya
ko x sedar ke kau pun tak layak kawan dengan aku

perempuan perempuan
aku sedih weh jumpa perumpuan mcm ko
tapi aku syukur gak
dari jumpa perempuan muka baik depan
tapi hati busuk macam bangkai



Friday, 2 July 2010

Gone With The wind :P


masih ingat lagi tak cerita ni , gone with the wind . Citer ni seangkataan dengan A Scarlett letter . Eh , Chean ko tau tak citer ni . last aku tengok masa aku kecik lagi. i wish 8TV ada siarkan cerita ni kat popcorn wednesday.


citer ni sedih yer . but with romances . tapi memang lagi banyak sedih ler . huhuhuhu. satu yang tak boleh lupa , fashion that time ...hahahaha , aku suka vintage sebenarnyer .


mmm.....citer ni start antara heroin Scarlett(vivien leigh) Rhett Butler ( Clark Gable) .p/s : sapa tak kenal tanya mak mak anda . rasanya diorg kenal. Scarlett jatu h cinta dengan Ahsley tapi ashley tu minat perempuan lain , Melanie . Jadi selama ni Scarllett tak nampak cinta yang diberikan oleh Rhett Butler .


Setelah kecewa dengan Ahsley , Scarlett kawin denganCharles Hamilton , Abang kepada melanie. cinta melanie masih ada pada Ahsley walaupun pada masa itu Ahsley dah kawin dengan Melanie. Suami Scarlett dan Ahsleyy serta Rhett pergi berperang , tetapi suami Scarllet mati disebabkan Pheneouminia . Mak Scarleet hantar dia ke Atlanta , bagi menghilangkan kesedihan Scarleett dan pada masa yang sama Rhett pulang sebagai wira. Pada masa ini , semasa majlis tarian . Rhett menyatakan kemahuanya untuk mendapatkan cinta scarllet pada masa itu , namun ditolak mentah oleh scarlett .dan menyatakan itu tidak mungkin berlaku .( sebab dia menyatakan hatinya masih milik ashley ) .

perang masih berlaku , ashley pergi lagi untuk kesekian kalinya , manakala melanie ingin melahirkan anak dalam masa y sangat susah .dalam masa sebelum ashley pergi , dia sudah mengadakan hubungan sulit bersama Scarlett...

pas tu Bla..bla...bla....panjang keebenornya kalau akku nak citer . tapi ni one of favourite aku tau :P


Thursday, 1 July 2010

Piala Dunia , Besday dan Cemburu.






Dah lama tak posting . Rasa plak tak aktif . Bulan Julai ni besday aku . Lagi 12 hari dua hari lepas Final Piala Dunia. uwaaaa.....aku sokong england tapi sebbkan england tak dapat nak masuk final aku decide la kang kumpulan apa yang akan aku sokong tapi of coz bukan Ghana.

Mr lolli kata yang dia belikan kek aja kot. Ajak jalan2 celebrate pun dia kata tak ada masa. Jadi agaknya aku akan pergi Genting or PD or teluk batik ngan Puan Yana aja kot. Tapi bab pegi genting ngan yana pun dia tak kasi. huhuhuhu. Tak paham betul. Ke nak bincang ngan yana nak pergi tempat tempat lain ker? Melaka pun ok kan Puan Yana :) .

Korang pernah rasa cemburu tak?Sometimes aku pun bukan manusia sempurna . Aku kekadang cemburu bila ada yang bergaul mesra ngan lollipop . Pluss aku ada bad impression lagi. Nauzubillah. Lagi lagi bila Dia kata dia sibuk dan tiada masa untuk aku. Aku asik accuse dia memacam. Tapi aku suka cara Lollipop handle ke-cemburuaan aku yang tak tentu tu. Kadang- kadang dia layan aja rajuk aku ataupun dia buat bodoh aja sampai aku nangis kata dia tak sayang aku. Tiap kali aku ada argument aku mesti minta putus. Nonsense betul . Pastu bila aku dah dalam keadaan terkawal balik aku akan menyesal giler . Nasib baik dia tak endahkan apa yang aku cakapkan sebelum ni. Tapi sekarang aku betul betul letak kepercayaan aku pada dia. Tiada sebab aku perlu cemburu tak tentu pasal . Aku pun hadir lewat dalam hidup dia , sememangnya dia bukan hak milik tetap aku . Aku cuma perlu menyedari letak duduknya kedudukan aku di sisi dia. Dan aku akan ketawa mengingatkan perangai aku sebelum ni. Cuma kasih sayang aku memang bertambah untuk dia. Muah muah.

Wednesday, 16 June 2010

Tonsil Operation

12 Jun 2010 , Aku dioperate tonsil kat HTAR jam 800 pagi. Huhuhuhu. Sehingga jam 1150 . Sakitnya bukan kemain . Dalam mulut aja . Termasuk hari ni aku lum makan lagi kecuali 2 hari lepas aku makan bubur kak yah masak . Tapi mmg sakit.Kena minum air sejuk n makan aiskrim.

Eh boleh kena anorexsia tak. Sebab aku rasa lapar sangat. Hahahaha. Masuk angin jangan cakapla. Ntah la .tapi badan weak macam ni pun aku masih drive kesana sini . Hahahaha...semalam baru lik dari banting. ari ni mak aku ni pegi Labu . Sok plak aku nak pi KLIA amik kak ina. Hahahaha...aku siap kata ngan mak kalau kete langgar lobang ngan aku ngan kete masuk longkang. hahahaha. dah aku cuma letak tangan kat stereng tu .Lolli suruh rehat puas puas dulu kat umah tapi banyak benda nak kena wat.

Thursday, 3 June 2010

Dokumentari Kuala Selangor


Rasanya macam banyak benda yang aku nak buat. Boleh tak aku mendokumentarikan Kuala Selangor dalam bentuk gambar dari segi perspective mata aku . Sementara aku berkerja kat sini . Betul tak . :)

pssttt : Sebenarnya Kuala selangor ni cantik . Tak percaya tengok pict yang aku akan post kan :P

Monday, 17 May 2010

cinta itu dan cinta ini


Cinta
sedarkan aku dari lena yang panjang
semasa aku mencari diriku yang itu
tapi cinta juga melekakan aku
dari cinta yang itu

sebelum tiba waktunya
aku mesti melepaskan cinta yang itu
demi menjadi selamat
dan bercinta dengan yang satu

Lelah aku
butuh aku
waktu itu
bila yang terhijab terbuka segala
aku mahu kembali pada cinta yang satu itu
kerna aku jauh dan sesat dari
cinta itu.

cinta ini yang terlalu asyik
manis
namun aku udah terlajur mencintainya
dan aku merasa
cintaku disia
dan ia dusta semata


Friday, 14 May 2010

anak patung itu

Anak patung itu
lihatlah wajahnya
lihatlah matanya
tiada ekpresi

kaku
sunyi
dan tiada kehendak
entah apa difikiranya
kerna aku merasai
akulah dia
dialah aku

tag lilo

Apa yang anda akan buat bila anda tahu member anda tikam belakang anda?What will u do if u know that your friend has been back stab on u ?

- Pijak dia sampai Mati.......hahahahha.....aku x pernah lagi treat orang macam tu even aku pun pernah kena stabbed...sakit dowh.Dan aku pun masih rasa aku x sampai hati nak wat org macam tu.

6 orang di hati anda?6 people in your heart?

Lollipop, mak , semua Bespren aku , semua kawan aku, semua y kenal aku dan Semua orang . hahahah.....

Anda rasa anda comel?Do u think u're cute?

Comel sangat x percaya tanya x-Bf , kawan2 aku ...cuma orang jeles je cakap aku x comel. Lagipun semua ciptaan tuhan comel kan.

Single or taken?

oledi taken by Mr Lollipop


" Blog yang anda suka?Blog that u like?

all woman stalk....hahahahaha....

adakah bilik anda kemas setiap hari?Do u clean your room everyday?

sepah ...sepah....nanti la hujung minggu kemas ....

Lagu terakhir yang anda dengar?The last song u listening?

Love bug by jonas brother ...bes seh

Last text message?

" k" untuk mr D

Last phone call?

ngan Mr lollipop la...sape lagi.

Hari terakhir anda menangis?Last day u cried?

Semalam ...sbb sakit kepala


List lima color favorite anda?List down 5 of your favorite colours?

Red, blue,green,pink,Black and white

Orang terakhir anda ber-YM?The last people chat with u in YM?

eh FB leh tak..." wan mohd adli" hehehe

Game paling anda suka?Your favorite game?
zombie VS Plant.......aku suka zombie.

Adakah anda peminat MCR?-

MCR tu apa ...MGR aku tau la ...pelakon keling kan

Apa perasaan anda jawab tag ni?What do u feel when u answering this tag?

x ada apa2 pun



Thursday, 6 May 2010

Kawin ,x-bf dan tonsil

For some reason, Aku happi sangat sangat . walaupun beberapa benda hodoh berlaku.

1. Bapak Aku kawin lagi .

Ngeh ngeh ngeh. Sah atau tak perkahwinan tu tak yah tanya aku.Bapak dia kiyai dia patut lebih tahu. kahwin sindiket katanya. Status perempuan itu masih isteri orang. Bila katakan pada dia yang kemaruk bercinta tu apa lagi melenting la dia. hahahaha. Huduh betul la orang tua bercinta . Perempuan tu maid jiran aku.Pasal hal bapak aku kawin lagi ni aku pun dah tak ambil pusing tapi aku terasa bengang perbuatan dia pada mak dan aku adik beradik. Baru-baru ni adik aku nikah dia x walikan , sebab kalau dia minta mak aku Rm 1000.00 kalau nak dia walikan adik aku. Dia cerita dengan semua orang yang mak aku halau dia padahal hal yang berlaku sebaliknya. Dia marah adik aku marah dia kat khalayak ramai sedangkan masa tu dia berpeluk dengan perempuan muda tu waktu mak kami terlantar atas katil. Yang paling buat aku sendiri terkedu bila aku tahu dia cakap ngan semua orang yang aku bukan anak dia. Dia cuma letak nama aja. Maknanya dia nak cakap mak aku berzina dan aku ni anak haram.

2.connect balik ngan x-Bf aku.

Ntah la. walaupun aku memang suka sangat lollipop tapi bila aku terconnect ngan x-Bf aku yang sorang ni. Huish. Aku happy sangat . Aku masih mengharap dia ke. Ntah la . Maybe sebab dia yang first . Hahahaha. maybe kalau aku cakap ngan dia sekarang dan kata pada dia yang aku suka pada dia mesti dia tak percaya. Dia tak tahu yang aku dah suka kat dia masa tu. shhh...jangan cakap lollipop, aku cinta sama dia . Past is past , now my future is with u my sweet lollipop. muah muah.

3.Tonsillitis

Aritu aku kena tonsilitis. besar punya. A.S.A.P operation will be held. sampai aku masuk wad. Tak boleh bernafas , masalah pendengaran , sakit tekak, tak boleh tidur tu semua symptomnya . Harap cepat dibedah dan aku harap ia tak sakit. Masa masuk wat tu ada Dr handsome sangat . Hahahaha....remind me to someones i loves before, Mr P***. tegap, tinggi , ada misai ...geramnya cuma Dr tu india and si dia Cina . Opps ...berat dah kurang 10 Kg ...jangan jeles .

4.Balik opis

yeh yeh dah balik opis Kuala Selangor . yeh yeh banyak keja, yeh yeh tak tahu nak mula , yeh yeh...tak tension mana kawe. .:P


Friday, 16 April 2010

Aku , Berat dan bahagia





L
ately ni mcm2 benda berlaku.
Berat betul la.
Tapi Alhamdullilah aku ada yg tersayang dan teman teman yang menyokong aku.
Muah Muah .
Harap semuanya berjalan lancar dan aku tetap merasakan bahagia.
Bahagia itu subjektif terpulang pada aku yang ingin menentukan aku bahagia ataupun menderita.
Aku pun dah tak ragu2 lagi .
Tetap pada yang satu .
Positif selalu kena ada pada diriku seperti aktu dahulu.
Hey, Siti Rohani yang ini tetap meneruskan langkahnya.
Biar apa pun yang mendatang kerna apa jua yang tetap akan datang itu adalah ketentuan-Nya. Harap aku kuat ya.
Berusaha.



Tuesday, 13 April 2010

Aku , S.A, KS dan Lollipop


Dah nak hampir sebulan aku duk kat opis s.alam ni. Mak aku admitted hospital seminggu. Penat gak ar rushing ke HTAR ngan opis sini. Maybe next week masuk balik opis KS tapi keje untuk daerah lain mcm tak siap banyak lagi. Kemungkinan untuk kena stay lama lagi kat sini ada 30%.

Eh, lama tak pi tgk wayang kan...huhuhuhu...eh minah sebelah ni duk baca aku nyer lak...kuat 2 plak tu...sebukkkk....:p ....apa khabar yer KS ...eh rindu plak kat situ ......lastnyer aku dgr citer punch kard aku dah diambil...katanya .

CC : Siti dah tak kerja kat KS lagi. Dia dah behenti keje .

sedap mulut ko je bercakap. Sukahati le ko nak ckp mcm tu. . . huhuhuhu.....koya betul .

hahaha...benda mcm tu y buat aku bosan keje kat Ks tu . . huhuhuhu ....kalau ada 10 perkara 9 yang bagus tapi 1 yang takbagus terutama dia tu ...memang buat aku hangin aja. Tapi bukan semua tempat perfect kan ...ar...aku windu ngan Yana , en rizam , en razak , abg jeff, brother......etc lagi ler........

Lolipop I miss U soooooooooooo much.

Tuesday, 23 March 2010

Tag lagi by Lilo

* siapakah diri anda dirumah?
Opps ....aya here sangat berbeza sekali. Seorang anak yang baik. Eh gurau je, degil macam ayah saya, homesick sbb malas nak keluar rumah, suka kacau mak, garang dengan anak buah, suka tengok Tv, selalu buat mak risau sbb bila saya dah keluar ngedate/hangout ia sgt lama, suka seksi ( hahahaha, banyak baju aku kena bakar) Tapi paling best suka tido....
* siapakah diri anda disamping rakan?
Lagi lurus dari pembaris ( ni dulu la), baik hati, sweeeeeet, gelabah, kelakar
and happy go lucky
wei kalau korang tak percaya , meh cuba kawan ngan aku dulu
* 5 benda yang anda idamkan tapi masih belum tercapai
1. Nak kawin ngan Lollipop
2. Jadi Housewife yang kaya raya tak payah keje
3.Nak bukak company survey/ Gis sendiri and letak kat situ
" siti rohani dan rakan -rakan" - Tak glamer lansung weh.
4.Nak kete wolksagen bettle leh x?
5.Nak 1 botol teko yang ada jin then pastu nak mintak dia kabulkan permintaan ne sambil add on lagi 5 permintaan - aku y tamak weh.
* siapakah nama pasangan anda?
Lolipop, Miauw miauw , Mr J , Jamison - refer pada orang yang sama la......
* ceritakan 5 perkara yang paling anda suka tentang pasangan anda..
Sweet, Caring , Notty , Egoistik, manja and Pandai gaduh
* bila tarikh anda couple
2008- wei aku x ingat weh tarikh dia....oh tidak
* apakah kenangan pahit anda bersama rakan anda?
Aku hampir Xcident bila naik kete driver mabuk. No drink and Drive, Last nyer aku y drive
* lagu tema cinta anda?
Nobody - by wonder girl
* apa perubahan yang ingin anda lihat pada pasangan anda
Tukar Status dia boleh tak?

Sunday, 21 March 2010

Merajuk

Tahu tak macam mana aku merajuk. Pelik kot...sebab bila aku merajuk dalam kereta , aku hadap tingkap kereta and cakap ngan tingkap kereta tu. Lolipop gelak aja tengok teletah aku tu. huhuhuhuhu. Lolipop tu pun pandai merajuk, cuma cara pujuk dia aku je tau. ( yelaah , mana leh g tau nnti pompuan laen rebut dia- aku jelous) . Tapi dia manja and senang dipujuk. eiiiii comelnya.

Saturday, 6 March 2010

Mak

mak aku sakit dan aku tak tenteram. 24 hb feb 2010 , Kawan aku , Norziana kembali ke rahmahtullah. Al-Fatihah. Aku takut. Mak aku terkena perbuatan sihir manusia durjana. Muka mak dah pucat sangat. layu seluruh wajah dia. Aku takut nak tinggalkan dia untuk pergi kerja.

Saturday, 20 February 2010

Nobody : Creadit to Wonder Girl


You Know I still Love You Baby.
And it will never change. (Saranghae)

I want nobody nobody But You, I want nobody nobody But You
How can I be with another, I don't want any other
I want nobody nobody nobody nobody

Why are you trying to, to make me leave ya
I know what you're thinking
Baby why aren't you listening
How can I just
Just love someone else and
Forget you completely
When I know you still love me

Telling me you're not good enough
My life with you is just too tough
You know it's not right so
Just stop and come back boy
How can this be
When we were meant to be

I want nobody nobody But You, I want nobody nobody But You
How can I be with another, I don't want any other
I want nobody nobody nobody nobody

I want nobody nobody But You, I want nobody nobody But You
How can I be with another, I don't want any other
I want nobody nobody nobody nobody

Why can't we just, just be like this
Cause it's you that I need and nothing else until the end
Who else can ever make me feel the way I
I feel when I'm with you, no one will ever do

Telling me you're not good enough
My life with you is just too tough
You know me enough so
You know what I need boy
Right next to you is where I need to be.

I want nobody nobody But You, I want nobody nobody But You
How can I be with another, I don't want any other
I want nobody nobody nobody nobody

I want nobody nobody But You, I want nobody nobody But You
How can I be with another, I don't want any other
I want nobody nobody nobody nobody

I don't want no body, body
I don't want no body, body

Honey you know it's you that I want, it's you that I need
Why can't you see~

I want nobody nobody But You, I want nobody nobody But You
How can I be with another, I don't want any other
I want nobody nobody nobody nobody (2x)

Back to the days when we were so young and wild and free
Nothing else matters other than you and me
So tell me why can't it be
Please let me live my life my way
Why do you push me away
I don't want nobody nobody nobody nobody but you.

Thursday, 18 February 2010

Silences





silences around me


missing something but i dun know whut


lastly i realize its u.




p/s : I miss u soo much miauw miauw.

Tuesday, 9 February 2010

Hello dan Romantik


Ring ring ....ring ring .
Hello hello , miauw miauw..........
uwa....................mana miauw miauw ni x telefon lagi....
dah lebih 24 h tau....
i miss u sooooo much

Teringat miauw miauw bila baca blog mazidul baca sini . Pernah aku membebel kata dia tak romantik , Tak macam anu binti anu dan Bf nye dan tak macam anu binti anu dan suaminya. Nampaknya aku jadi macam perumpamaan ini. " Kuman seberang laut nampak, Gajah depan mata tak nampak". Aku nak macam mana suami/Bf orang lain treat their GF/Wife dan itu mendorong aku menanya soalan bebukan tu . Tahu apa reaksi miauw miauw. Dengan seriusnya dia pandang wajah aku dan kata " I tak romantik meh? ". aku yang tergamam masa tu pun cepat cepat , kata " romantik , romantik". hahaha. Pastu aku refresh ingatan aku , ternyata memang ada part-part romantik yang aku tak sedar dia lakukan dengan aku. Terutama bila aku kata dia sweet sangat. Memang la dia bukan jenis , bagi " selembruk" kat aku , kalau minta benda wasting memang conform tak dapat. Then aku realize definisi romantik tu berbeza. Tak semestinya tak berpegangan tangan di khalayak or berkiss di khalayak tu romantik ( ni ikut not muslim lor) tapi cukup bila dia ada bila kita memerlukan dia, sharing and caring , dan pandangan mata dia ataupun perhatian yang dia berikan padahal masa tu ntah apa2 yang aku ngomelkan. Bergurau dan usik mengusik adalah pemanis dan pengerat dalam hubungan aku . Tak payah nak peluk , cium , raba ( kah kah kah) , macam sesetengah couple melampau tu. Pernah tak korang rasa bila minum kat coffee shop tu terasa korang berdua saja dalam kedai tu, Saling flirt antara satu sama lain . Bagi aku itu dah cukup romantik kan kan kan . End of the day , aku cakap ngan miauw miauw how grateful to god i meet him :P. K la , next time aku citer macam mana nak merajuk ngan best nyer .

p/s : dah dah pi sambung keje, yang lelain tu secret aku ngan miauw miauw

Sunday, 7 February 2010

CNY , Miss and wedding day


First of all

Chinese New Years...Years of Tiger

Second : )

Miauw miauw , I miss u soooooooo much .
come back earlier lor.
cannot wait to meet you.

Third

Congrate to my sister. Her wedding ceremony
will be held on CNY.
Happily Ever After


Sunday, 31 January 2010

Lollipop :P




u cuti dua minggu

bila i kata lama

u kata yalah lama itu dua minggu

jadi bagaimana ?


u kata i gula-gula u

sebenarnya u la lollipop i

bila tidak dengar suara u dua minggu

macam mana dengan i?


i dah biasa argue dengan u

i dah biasa manja dengan u

kalau dah u pergi dua minggu

dengan siapa i nak argue u .


paling lama u tinggal i seminggu

tahun lepas terus i demam

demam panas tak seminggu

habis macam mana tak demam sebab asyik ingat u


u selamat pergi

selamat balik cukuplah

Sebab u masih kena ingat hal itu

i lollipop kesayangan u lah

Saturday, 30 January 2010

kucing n udang


hye nape la rasa malas nak menulis blog ni. Banyak perkara yang berlaku lately ni. Cuma tak sempat nak citer semua dlm blog ni. Haritu pi sabak bernam jumpa CADO R**** . Pastu amik dia kat opis n u mkn kt restoren rimbun rimba.Boss nampak kurus.hahahaha.Sebab busy sangat sampai x ada masa makan :P .


Geram sangat ngan budak b udak kecik sekarang ni especially ank jiran rumah mama aku ne. Geramnya, Mak bapak keje anak terbiar memacam dibuatnya. Ada ke patut berak beramai2 dalam bilik air dpan rumah aku ni. bertepek-tepek najis dalam tu. Sakit hati menyusahkan . Ada ke patut diorang toreh tetek kucing aku girl girl...sakit betul hati aku . memang tak ada mak bapak ajar langsung. Nauzubillah minzallik , Tuhan aja dapat balas kebaikan dan keburukan mereka . Apa dosa kuching tu sampai buat macam tu.

Monday, 18 January 2010

Popo



Salah Satu Fav " PoPo" aku ialah menngunyah Sireh. Dia ada Gobek sireh warna gangsa. Popo aku bernama Wasitah Binti Hj Husin . Lahir di Johor , dibesarkan di Jawa Tengah dan menetap di rawang, selangor. Popo berketurunan Jawa Kendall, biasanya agak kasar, tegap dan tegas. Mama aku anak bungsu dia :p.

aku tak pernah jumpa Popo sebab dia dah meninggal sebelum kakak kepada kakak aku kepada kakak dia kepada kakak dan abang dia belum lahir lagi. Mama rajin cerita pasal popo ni. Popo ni katanya kalau gelak langsung tak bunyi cuma keluar air mata. popo pun tak pandai marah , lagi2 marah mama . Mama ni nakal banyak sangat. Popo ni kental atau agak patriotik orangnya. Dia selalu refuse nak cakap bahasa selain jawa dan melayu. Walaupun duduk di kalangan orang bengkahulu ( only family mama aja jawa kat kg Tanjung tu) dia cuma cakap bahasa Melayu dan bila dalam rumah dia akan cakapp jawa dengan anak-anaknya. Jumpa Nippon pun Popo x nak tunduk. kan orang dulu2 masa zaman nippon tu kalau nampak nipon kan tundukkan kepala. Popo ngan selamba kata x nak n sound direct kat atuk " buat apa "dingkluk" ngan manusio pak eh. "

popo salah sorang pengubat tradisional yang ada masa tu. Urut orang bersalin, pengubatan menggunakan pelbagai herba. Cuma gunakan kunyit , beras kunyit dan beberapa lagi, dengan izin-NYA dapat mengubat Siplis. Popo geli sambut baby that why dia x nak sambut orang bersalin.

Popo kalau marah tangan dia aja gerak, atuk ni guru silat, guru tari dan masa lapang ajar orang bersilat ( p/s : mak ngan aku x ada talent langsung ). Popo ada tanam pokok pisang disusun bulat . datang atuk aku dia pi buat beg tinju pula . Marah popo dia terus tebang pokok tu keesokan harinya. seram kan nenek aku. dia langsung tak beri amaran.

salah satu cerita yang mama cerita ialah pasal Popo x nak pi hospital. degil sungguh, biasalah orang dulu2 . Takut doktor. Jadi mama pakat ngan Arwah paklong, arwah wak jali, isteri arwah wak jali, arwah makwe jum untuk bawa popo pi hospital dengan tipu muslihat. (p/s :popo kurang pendengaran , dia cuma dapat dengar Azan dari kampung sebelah aja). Jadi mama suruh isteri wak jali buat kopi pekat manis manis dan letak ubat tidur. pas minum je Popo lena tertidur terus di hantar ke Generall hospital masa tu juga. bangkit je popo dia terus nampak sekeliling dia pakai baju putih. dia tengok baju dia pun putih . Dia terus masam muka dan refuse nak bercakap dengan sesiapa pun. dengan doktor pun dia memalis-malis. bercakap sepatah pun x nak. then dia nak makan sireh kegemaran dia. mestilah doktor tak nak bagi , dia buat juga mogok tak nak makan pula . Akhirnya doktor mengalah dan benarkan dia makan sireh , abis menjejeh jejeh sireh atas cadar tilam hospital. dia buat selamba aja . dua minggu dia ditahan kat hospital dua minggu tu lah dia buat bisu n tak mengendahkan sapa2. akhirnya dia balik dari hospital , sebaik je dia pijak kaki tangga dia terus naik ngan baling semua barang sambil dia marah semua anak dia. dia cakap dia betul2 tak terima . korang tau tak mak aku ngan kakak dia gelak belakangkan nenek aku masa tu sbb diorang x pernah tengok popo mengamuk.

Thursday, 14 January 2010

Hug me Please



i do thinks that i need this now.
Hug me with ur warm hand.
Hug me my Love like we would never meet again

Tuesday, 12 January 2010

siti

mesti tak sangka kan , siti yang cute ni pre-matured baby. hahahaha. masa lahir dulu , kandungan mak cuma 6 1/2 aja. Tahun yang sama sebenarnya ada berlaku gerhana mtahari. Mak tak tahu yang ada pantang orang bersalin kuar rumah masa ada gerhana. Kecik sangat fizikal siti lebih kurang sebesar tapak tangan. Malah masa lahir tu garisan halus kat jari dan tapak tangan belum terbentuk. Mandi lotion setahun dan jika nak cuci "poop" guna air masak sbb boleh sebabkan kembung. Bila kembung pula, cuma perlu terbalikkan badan siti. Genap setahun mak baru pindah rumah sekarang ni dari rumah nenek. Ni semua ikut nasihat doktor. Siti minum susu Frisolac . masa tu setin RM 20.00 tapi cuma tahan seminggu.Kira kira 4 tin sebulan. Masa tu tahun 1983 , kira banyak wang la tu kan. Napkin siti ialah napkin yang tebal macam towel coz baby prematured ni nak suasana yang hangat. Bukan nak cakap apa , tapi i got one cousin yang sakit sawan pig coz mak dia x ikut cakap doc ( threat dia mcm baby biasa , makan , mandi )
Suka sangat kat tahun 2010 ni , harap banyak berita baik untuk siti. Semalam pi Mesyuarat kat UIA . Then balik tu singah jabatan2 kerajaan jalan duta. Ada Satu traffc light, while kitaorang stop kat situ , ada uncle tidor/ or kena heart attack dlm kete. siti paksa kawan untuk check uncl tu. Elok aja kawan tu diketuk tingkapnya , uncle tu terus bangun pijak minyak lnggar lampu isyarat. huhuhuhu. ada gak macam tu. bahaya betul.
Mmmm. agaknya bila telinga ni nak benti dgr kaki ampu

Thursday, 7 January 2010

hubungan



geramnyer . semalam x dapat jumpa miauw miauw. busy keje aja. hehehehe.ataupun aku yang ngengada nak jumpa dia tu. dan dia pun mengada-ngada jadi cmel sangat sampai buat aku rindu kat dia sangat-sangat. aku betul2 rindu nak jumpa dia dan aku tahu tul sbb air mata aku meleleh skang....perempuan klasik betul.

jadi pagi ni aku calll dia dan cakap siapa perempuan semalam yang buat dia x dapat jumpa aku. dan aku sengaja je cakap macam tu walaupun sebenarnya dia memang busy keje. saja nak buat dia marah aku pepagi. sebenarnya aku usik dia aja. sebab aku x nak spices dalam hubungan aku ngan dia rasa tawar.

" Bahagia ke aku ngan dia " jika ya, sampai bila aku akan kecap kebahagian tu. susah hati bila fikir. jadi boleh tak aku amik mudah untuk tak pikir. tapi kan sia-sia la half hidup aku . Sampai bila dia nak jaga ku , sbb kalau dia dah tak ada di dunia ni lagi. Apa takdirnya untuk aku. Tapi boleh tak aku membiarkan takdir itu .

Wednesday, 6 January 2010

New layout

muah muah aku dah tukar layout lagi...hehehehe..ehsan dari kliksini. senang aja . aja aja faithi :p

Monday, 4 January 2010

selamat datang 2010














salam, tahun 2010 dah menjelma. rasa macam macam perasaan plak. macam berbunga bunga , gembira, sedih dan takut. terasa penuh pengharapan betul. dan yang pasti umur aku dah bertambah satu lagi. aku harap aku tak jadi macam ni " bukan usia membuat seseorang tua , tapi seseorang itu yang membuat dirinya tua". menjelang tahun baru tu macam-macam isu yang timbul. paling aku takut mengenai isu nama ALLAH. Phew, takutnya aku . bila tengok pelbagai reaksi umat islam . tapi aku juga kagum dengan mereka, tanpa mengira parti dan bangsa apapun , mereka tetap berganding bahu bersatu hati mempejuangkan islam. Agak sedih juga ya, boss aku ngan rasminya dah pindah dan jadi cado sabak bernam. haish.