Monday, 26 October 2009

entry kali ni cuma gambar mamat yang hensem ni je

Filem ni tajuknyer " Beethoven Virus "
ala hai , comelnyer ....hehehehe...i dun mind u all nak cakap apa pun.

haish , tengok tu ...comel ...comel ( opps , Jangan bg miauw dengar)



mak aku pun suker kat mamat ni.
remind me to someone je perangai nya
" barang lepas jangan dikenang"









Thursday, 15 October 2009

Kuroneko no tango Lyrics with translation

Lalalalalala lalaKimi wa kawaii, Boku no kuroneko (My Blackcat, you are cute)
Akai ribonga, Yoku ni au yo (Red ribbon really suit you)
Dakedo tokidoki, tsume wo dashite (But sometimes, you take out your nails)
Boku no kokoro wo nayamaseru (You do make me worried)
Kuroneko no tango, tango, tango ( black cat's tango, tango, tango)
Bokuno koibito wa kuroi neko (my lover is a black cat)
Kuroneko no tango, tango, tango ( black cat's tango, tango, tango)Neko no me no you ni, kimagureyo (like cat's eyes, so unpredictable)
Lalalalalala lalanyaao
Suteki na kimi ga, machi wo arukeba ( if the pretty you, walking down the town)
Warui doraneko, koe wo kakeru (bad cats will make (bad) sound)
Oishii esa ni, ikaretchatte (you are trapped by tasteful bait)
Atode naitemo, shiranai yo (later if you cry, i dun wanna know)
--- cute! :D
Kuroneko no tango, tango, tangoBokuno koibito wa kuroi nekoKuroneko no tango, tango, tangoNeko no me no you ni, kimagureyoLalalalalala lalanyaao
Yoru no akari ga, minna kietemo ( the night comes all the light's gone)
Kimi no hitomi wa, gin no hoshi yo ( in your eyes, silver stars rise)
Kirakira hikaru, kuroneko no me ( shining brightly, oh blackcat's eyes)
Yoru wa itsumo, Kimi no mono sa (nights are always yours)
Kuroneko no tango, tango, tango
Bokuno koibito wa kuroi neko
Kuroneko no tango, tango, tango
Neko no me no you ni, kimagureyo
Lalalalalala lala
Kirakira hikaru, kuroneko no me
Yoru wa itsumo, Kimi no mono sa
Kuroneko no tango, tango, tango
Bokuno koibito wa kuroi neko
Dakedo anmari itazura suruto
Aji no himono wa (nyaao)
Oazukeda yoLalalalalala lala
nyaaao!

Tuesday, 13 October 2009

beethoven , x ikhlas dan kucing






lagu klasik pertama yang aku dengar ialah Sympohny no 9 oleh ludwig van Beethoven sejak tu aku sebenarnya memang dah suka sangat . aku mula kenal mozart sehinggalah ke maxim dengan bumble bee nya. hahahha. betul-betul tak sangka aku suka lagu klasik. Jika dibandingkan dengan genre lain ada sesuatu yang berbeza tentang lagu klasik ni. Lagu klasik ni calming tapi tiap kali dengar rasa seluruh badan di buai buai. rasa macam nak dance aja ikut lagu tu . selesa sangat lagu klasik ni sampai rasa macam ia sebati je . hahahaha sampai macam tu sekali . Macam dengar lagu black metal ( BM) , lagu yang ada tarikan tersendiri . hahahaha( shhh...lagu BM pun aku pernah dengar ) . tapi tu lahkan , suka macam mana pun lagu lagu ni jangan sampai ia melalaikan kita . . haish haram tu .


haish , semalam aku dapat experiences ngeri . . aku rasa lepas ni aku dah serik bagi duit kat orang yang aku x kenal. aku rasa kalau kita sedekah wang secara dipaksa tu . haish aku memang x ikhlas semalam. aku mengaku lah aku berdosa semalam. tapi agaknya aku jengkel bila dipaksa. biasalah budak2 tahfiz atau sekolah agama yang bawak balm, tisu ke ape ker aku bagi duit sikit je dan aku memang x amik barang tu . biasalah dah banyak tu je aku ada wit. aku tengah isi minyak masa tu . then datanglah budak tu bawak barang dia kat aku

adik tu : kak saya dari sekolah..........bla bla blaa
aku : mmmm...tak pe la ya dik .time kasih .
adik tu : tolonglah saya kak......macam ni la orang melayu ( adik ni bagi ceramah ngan aku )
aku : amik lah ni akak sedekah ikhlas ( sambil aku hulur duit yang kecik tu )
adik tu : akak saya ni bukan mintak SEDEKAH , BUKAN MINTA SEDEKAH ...
aku terkejut jugalah bila adik tu shouted kat aku , dan aku rasa aku masih mengawal emosi aku masa tu .dah dia x nak amik , aku dah terangkan kat dia time tu yang aku ada banyak ni aja.
aku terus pusing nak blah dari situ pas isi minyak , sebab aku pun nak kawal keadaan tu , jangan kasi ribut dong.tapi bila aku dah masuk dalam kete tiba -tiba dia tahan pintu kete aku .
adik tu : kak tolonglah saya
aku : akak tak nak .( dia ni x paham ke ape ? , aku tarik pintu tu tapi dia tahan)
adik tu : ( terus bebel- bebel pasal aku x beli barang dia )
aku pusing badan and terus amik pursue , amik duit yang memang besar bagi kat dia
aku : amik ni dik akak derma iklas ni , amik ni ( sambil aku mengajukan duit tu , yang skeptical tu , tadi duit kecik aku kasi dia x nak amik now duit besar dia amik pula , memang this time aku dah bengang sebenarnya.
adik tu : ( sambil dia senyum ) ni ikhlas kak , nanti ( sambil dia nak seluk tangan dalam beg dia tu ) .
aku : tak payah dik akak tak nak , akak nak cepat ni .( sambil aku tarik pintu kete aku )
adik tu : ( masih tahan pintu kereta aku , sambil buat tak dengar )
aku : ( disebabkan aku memang dah bengang ) adik nak lepas pintu kereta akak ke atau nak akak panggil polis .
adik tu : dia terus lepas pintu kete tu

aku bukan berkelakuan sombong sebab aku ada wang , tapi aku terasa sedikit terganggu la. aku terus drive balik dan dalam kete tu aku menangis sebb aku sendiri terkejut layan budak tu macam tu . tak pernah la aku macam ni . aku pun terus call miauw miauw mengadu . hehehe.. miss u miauw miauw.

semalam aku ngan mak tengok citer , " Anak Bapak " P ramlee...memang klakar sangat la . pastu aku bangga sikit , rumah seniwati tu kat Meru ......yang best tu aku nampak jalan meru masa zaman 60-an agaknya . kecik siapa ada kebun getah lagi . yang best nyer gak aku ternampak kampung tengah yang skang memang dah x ada dah kat kelang tu . ( ni kampung asal nenek moyang aku ) then dapat tengok bulatan seratus kat kelang tu . . masih ada Majlis daerah kelang kot tepi tu . aku suka betul la . yang belakon jadi ayah nurse yang kawin p ramlee tu lah pakcik sidek , bapa seniwati ruminah sidek .sekarang dah arwah dah . dan yang buat aku suka lagu yang dia P ramlee nanyi , ada sebut " jadi kucing ,miauw miauw" ...hehehehehe comelnya.

Lirik Lagu Terbang Burung Terbang (P.Ramlee)
Terbang lah burung terbang
Tinggi tak terkawan
Abang lah sudah sayang
Adik jual mahal

Terbang lah burung terbang
Terbang tinggi-tinggi
Abang lah sudah sayang
Adik jauhkan diri( SCP )

Abang nak jadi kucing
Kerincing ngiau ngiau
Otak aku pun dah mereng
Hati ku dilanggar penyakit angau

Terbang lah burung terbang
Terbang ke pangkuan ku
Adik dengan abang
Bentuk hidup baru( Ulang SCP )
Terbang Burung Terbang (P. Ramlee) - lagu dari filem Anak Bapak (1968) filem komedi arahan Tan Sri P. Ramlee (AMN)

Thursday, 8 October 2009

Soalan 1

" Adakah berdosa sekiranya kita berasa marah/kecil hati dengan kata-kata/perbuatan seseorang Muslim yang lain, lalu akibat terlalu kerap berlaku, kita mengambil keputusan untuk menjauhinya untuk mengelakkan hati kita berasa tidak selesa / tidak tenang? "

Jawapan

Dalam hal tersebut saudara perlulah mengawal perasaan marah dan memberi tunjuk ajar kepada muslim tersebut ke arah menyatukan silaturrahim. Maksud hadis "Berbuat baiklah kamu kepada orang yang menyakitimu"

Soalan 2
Apa hukumnya sekiranya kita mendoakan balasan yang buruk kepada setiap umpatan keji yang orang taburkan kepada kita?..


Jawapan
Tidak boleh mendoakan keburukan kepada seseorang walaupun ia menabur fitnah. Walau bagaimanapun, kita dibolehkan berdoa supaya Allah SWT memberikan petunjuk kepadanya. Seseorang yang difitnah berhak membela diri dan boleh juga memberi maaf.

Sunday, 4 October 2009

slamat hari raya

hye guys
SELAMAT HARI RAYA
mintak MAA F zahir batin tau
muah muah muah
wah hepi nya aku lately
ntah la , cuma rasa hepi
and rasanya dah lama tak hepi macam ni
semoga sentiasa hepi .
baru-baru ni , aku baru tau
yang kementerian pengajian tinggi ada
tawarkan Scholarship untuk sambung Msc
tarikh tutup dia tahun ni ,
huhuhu..tapi aku tak sempat apply U ....
sbb hari aku tau tu ,
last date untuk apply
Msc .....
tapi agaknya mesti ada hikmah kan ..
jadi nak tunggu untuk kemasukan bulan3 nanti ar
Doa Kan aku ek
Alamak ,
mak aku dah mumbling pasal kawin ne
Opps apa aku nak wat .
jadi aku senyapkan je perkara tu .
ni sebab kawan baek aku baru bersalin ler..
baby Gurl ....kawaiii...sangat2.
muah muah ...
eh , ter- Rindu plak ngan miauw miauw .
boleh tak dapat baby ngan miauw miauw.
boleh x nikah cuma sebab nak dapat baby ...tapi x mahu bapak baby.
kadang2 aku fikir macam ni lah
mybe sbb aku takut kawin n jadi mcm2 nanti
tapi nw rasa nak ada baby comel.
tapi x stabil pun...nak hidup ngan baby...
huhuhuhu...argh malas nak pikir la....
ntah ntah aku kena sindrom takut kawin kot or x yakin dgn diri
eh lupa plak , Kawan2 jom sambung Msc tahun depan..
Safriza ( eja ) dah agree nak sambung skali
meriah sikit wei...