Sunday, 31 May 2009

Shhh..Can U keep a secret

shhh.......
can u keep the secret
that my heart is belong to him
shh .........
dun tell him
how im into him
how deeper my love for him
shh....
dun let him know
how shining his eyes
how warm his hand
and how sweet his smile
that make me fall with him
p/s : rindunnyer kat miauw miauw aku tu . eii geramnyer
x dapat dengar suara dia seminggu .
huhuhuhuhuhu

Thursday, 28 May 2009

Bau


hari ni ada terbaca articles yang kata bahawa lelaki pilih kekasih berdasarkan bau .


LONDON - Seorang lelaki akan memilih seorang wanita yang menjadi idamannya selepas hidungnya menghidu bau wanita, kata beberapa penyelidik.
Menurut penyelidik itu yang kajian mereka disiarkan semalam, lelaki dan wanita menggunakan bau sebagai panduan apabila mahu mencari pasangan yang sesuai.
Kajian mendapati, seseorang individu akan memilih pasangan yang mempunyai bau badan berlainan dengan dirinya.
Dalam kajian tersebut, beberapa saintis membandingkan profil genetik 90 pasangan suami isteri dan 152 pasangan lelaki dan wanita yang dipilih secara rawak.
Justeru memilih seorang pasangan yang mempunyai bau berlainan daripada diri sendiri, secara tidak langsung ia akan memastikan anak yang bakal dilahirkan mungkin mempunyai tahap imuniti yang lebih kuat bagi menentang penyakit.
Beberapa saintis percaya fenomena itu akan mengelak kita menjalin hubungan seks dengan saudara atau mempunyai genetik yang sama.
Seorang penyelidik, Profesor Maria da Graca Bicalho dari Universiti Parana, Brazil, berkata: "Walaupun terdapat pemikiran bahawa manusia memilih pasangan mereka kerana persamaan yang wujud, penyelidikan kami itu menunjukkan pasangan yang berbeza melahirkan anak yang lebih berjaya."
Contoh terbaik hubungan berbeza itu melibatkan model jelita Sophie Dahl dan kekasihnya Jamie Cullum yang merupakan seorang pemuzik jaz Britain.
Walaupun Dahl berambut lurus perang dan jauh lebih tinggi daripada kekasihnya, dia serasi dan selesa apabila bersama Cullum yang berambut kerinting dan berkulit gelap.

- Agensi
aku rasa articles ni macam pelik tapi comel. Sebab aku tersuka kat orang tersayang kerna bau dia yang wangi tu . wangi betul. suatu hari aku memujuknya , bertanyakan apa minyak wangi yang dia gunakan . dia kata " murah saja dalam RM 20. hinga RM 100 " haish , tapi memang bisa buat aku asyik nak mencium bau tu saja , menikmati harumnya tubuh dia . macam bau manis , dan menyenangkan diri aku . Kadang kadang aku asik malu , kerna asyik menikmati bau itu ...huhuhuhu...bila dia nak jadi busuk ni. ;p.

Perempuan Itu

aku masih menanti
di sebalik kamar itu
pengadilan yang kau berikan kepada aku
keputusan yang bakal kau jatuhkan kepada aku
aku kekeringan disini,
persetan itu membuat aku
tak mampu menolak
bila diri ditawarkan
penghilang kehausan
Lemah kah aku ,
dayuskah aku,
curangkah aku
bila kau sudah tak perdulikan aku
mengejar pucuk bunga
yang masih segar dan ranum
sedangkan aku ternanti-nanti
di sebalik kamar
setiap detik setiap waktu
adilkah ini bagiku dan dirimu

kenapa lar aku buat lak sajak ni , pelik kan . yang pasti sajak ni khas untuk seseorang di luar sana , yang aku rasa aku sendiri sedih dengan takdirnya . adakah aku juga bakal menjadi seperti itu .

jika aku di beri pilihan
lahir menjadi hawa atau Adam
ku tetap pilih menjadi hawa
menjadi rusuk si adam
menjadi peneman disisinya
walaupun tubuhku tercalar
hatiku dilukai
hanya kerna aku insan yang lemah
aku tetap ingin menjadi hawa
kerna aku merasa hangatnya dicinta dia seorang Adam
dasyatnya penangan cinta , ntah la , aku takut juga jika satu harinanti aku tewas dengannya . :P .Tapi kenapa aku masih tak jemu , keep fallling and down for love .
cinta itu permainan
cinta itu perasaan
ia bagaikan gula
ia bagaikan bisa
aku ketagih padanya
seperti menagih dadah
silap langkah
nyawa dan maruah menjadi
mangsanya
huish , macam manalar leh terpikir ia macam dadah ....:p. betul2 boleh buat adreanalin bergerak laju...huhuhu

Tuesday, 26 May 2009

Cuti , coklat dan Konvo,



Berjumpa orang tersayang semalam mmmm...sweetnya dia macam gula.bert-T-shirt Grey dan Jeans membuat dia sangat santai. Meluangkan masa bersama dia , tak terasa masa berlalu .Ya , aku harap dia tak sedar betapa sukanya aku melihat mata coklatnya itu . kewangian dan warmnya dia .

aku berjanji jam 9.30 aku akan sampai disana, disebbkan aku terawal , maka aku decide untuk having breakfest kat rumah iela piranha . mmm...lagipun aku rasa was was jalan nak kesana . jadi dengan bantuan Wikimapia = aku x sesat pun . sambil minum milo yang sedap tu , iela piranha beritahu yang kawan kami , Cik Ann konvo todays . Opps , aku terlupa date ni .. nasib baik .

berjumpa tersayang sehingga jam 1 lebih , aku direct terus ker UiTM shah alam . as surprise visiting .Mujur dia free , sambil tu terus pi makan kat kopitiam Pakli . aku hadiahkan dia bunga , besar sangat walapun bunga tu macam bantal ...( geramnyer naperla that time aku x beli untuk aku gak) . Jadi aku menunggu dia kat foyer , exact depan pejabat pos dengan memegang 2 kuntum bunga yang besar.

jam 3 kami masuk smula , Cikann kata dia mahu ketemu Dr Juazer Rizal . former Lecture kami bagi subject Astronomical Geodesy . yer that time kami first batch dia masa dia balik dari UK ( kalau x silap aku lar). Ingat lagi , Girls kat kelas aku ni smuanya rajin n senyap aja , betul2 concentrate : ) bila time Dr JR ni mengajar. ramai juga aku jumpa former lecturer aku . Dr Kammarudin A.K.A che det , ni ajar subject Physical Geodesy , n juga Bapa Kepada Syed Tercomel tu , Dr Sayed Jamalludin Sayed Ali.

Then pastu kitaorang terus pi SACC mall , jalan jalan and beli few barang , aku terus amik adik aku . n hantar bunga untuk ELL. ( ni bekas classmate gak), wah dia dah tukar rambut . kewl sangat . Berjumpa Ell ngan Cikann buat aku rasa .....UWA...NAK SAMBUNG BELAJAR LAGI.
bes nyer , diorang amik Master In Geographical Infomation system . dan aku tanya perasaan cik ann masa tu . dia kata yang masa dapat Scroll dr Yang Dipertuan Agong , Sultan Mizan dia hepi sangat . dia nampak Baginda Sultan senyum manisnya . siap Cik ann kata Comel sangat rasanya . Bila dengar aja cerita Cikann tu aku terus tanya dia


"Cik ann agak2 aku sempat x amik master n dapat senyum direct dengan Baginda Sultan X? "


"Dapat la , usaha ...usaha "


Thursday, 21 May 2009


" wang hanya membawa kedukaan ,

aku senang hidup begini ,

tanpa dibelenggu wang "

anonymous


Monday, 18 May 2009

rumah mak aku yang dah jadi welfare



Family aku besar , tersangat lar besar walaupun kebanyakan adik beradik aku smua badan kecik2 belaka . ( maknanya dalam rumah aku ler yang paling bosar , huhuhuhu) . kira kira aku ada 6 kakak , 2 abang dan satu adik perempuan . tu tak termasuk adik beradik angkat yang mak aku bela .
jadi di sebabkan aku dan adik aku belum kahwin . kami kena la duk ngan mak . Tetapi bila alkisahnya anak angkat mak aku yang dah kahwin dan berkeluarga tu duk rumah aku sekali. mmmmm.... aku pun dah pening . Ntah la mak aku tu . baik kebenornyer dia tu . sampai kadang-kadang dia buat aku bergaduh dgn org lain bila tgk dia kena buli . ( aku kata dia buli , dia kata ..takpa ...takpa)
ceriternyer start macam ni . sebenarnya anak angkat mak tu kawan aku masa sekolah rendah lagi . mak amik dia bela dari dia sekolah menengah lagi . yalar mak angkat dia sebelum ni nk jual dia kat bangla . kesian kan . jadi mak aku amik dia sampai hbis sekolah menengah dia balik johor.( rumah ayah angkat dia) . kerja dan kahwin ngan suami dia sekarang ( ya , harap hepily ever after) . dia kawin umur 21 tahun skang dah nak masuk 26 dah dapat sepasang anak yang buat aku pun " kesu " kalau jadi dia.
susah senang dia kat sana ada gak dia cerita sometimes , then bila dah balik semula rumah mak aku ni baru aku nampak how hepinyer keluarga dia yang buat aku takut . dan dia sendiri pernah admit ngan aku beberapa kali yang dia menyesal akan perkahwinan itu .(phew , ni dah jd barah).
dia pernah makan pucuk manis masak air pastu letak tepung gandum dalamnyer . macam macam lagi lar hidup susah yang dia pernah buat . termasuk bangun pukul 2 pagi dan masak kuih untuk jualan .
Ya , memang pada mulanya suami dia tu manager , tapi ntah mana silapnya suaminya behenti kerja . Atas alasan kawan aku tadi , ntah aku pun dah x paham . Tapi kawan aku citer yang dia behenti kerja sebab hubungan suami dia ngan adik angkat lelaki tu di ketahui. ( aku x tanya lebeh dah masa tu) .
Jadi menganggurlah suami dia sampaila dia dapat kerja kat LAKSA S**** . First day dia datang kerja sini dari johor . ya aku yang pergi hantar sekali dengan duitnyer untuk dia memulakan hidup baru. Mak akupun mempelawa dia duduk rumah mak sementara dia boleh stabil . dia kata ya , dan dia bawa isterinya .
dari sebulan menginjak ke dua bulan , dari dua bulan menginjak ketiga bulan .ya , makan minum dia sekeluarga , kami yang tanggung tanpa dia beli sekilo ikan pun . Mak aku betul betul terkedu . siap dia beli barang susu da tin , milo sebungkus n anak dia cakap " nenek ...nenek ni mak kita punya , nenek tak boleh guna " . gelak aku mendengarnya sambil pandang muka mak aku tu . Pembaziran elektrik dan air jangan cakaplah , gas masak lagi .bukan berkira tapi aku terkilan kot sebab aku rasa membazir tu tak bagus . dah tu ingatkan kawan aku ada tu ringan sikit mak aku tapi mak aku tu macam dah letih sangat . rumah aku mmang dh tak patut sepah , dulu masa ada ank buah aku mak aku jaga pun x sepah sebb mak aku jaga anak buah aku mcm jaga kitaorg semua masa kecik . sorang sepah semua kena , jadi remind me remind ler.
dah tu yang agak terbaru juga , suami dia ada affair ngan pmpuan lain lak .aku betul2 takut lar bila tgk keadaan macam tu .
k la ...muah muah ..ish tak baik cakap macam tu sbb takut paku dulang paku serpih , mengata orang dia yang lebih. tapi aku harap aku tak buat kat mak mentua aku mcm ni ( kalau ada lah)

Sunday, 17 May 2009

Tanda anda sedang jatu cinta

1. Anda tidak akan marah terlalu lama dan akan berusaha untuk mengawal kemarahan anda terhadapnya.
- haah lar , Then kalau merajuk pun kejap aja . bila dah kena pujuk cepat aja sejuknyer . adang2 tu sengaja aja.

2. Anda akan sentiasa merindui dia.
- adalar gak , that why kena dengar suara dia aja setiap hari. sebb nak hilangkan rindu.

3. Apabila berjalan dengan dia, anda akan berjalan dengan perlahan.
- dia jalan lagi slow , kalau dalam kete tu kalau boleh 40 kmj aja .

4. Anda akan tersipu-sipu malu apabila bersama dengannya.
- mana ada tersipu2 malu , cuma rasa panas aja kat pipi ...heheheh.

5. Apabila anda berfikir tentang dirinya, jantung anda akan berdegup pantas.
- yer ..yer ..tapi tak selalu la. tgk keadaan aja . especially bila dapat tgok dia dari mirror kat cermin.

6. Hanya dengan mendengar suaranya, anda akan tersenyum tanpa sebab.
- Obviously bila cakap dalam phone sampai kadang kadang dia tanya kenapa macam hepi sangat. macam gelakkan dia .

7. Apabila anda melihat dia, anda tidak akan peduli orang di sekeliling anda. Anda cuma melihat dia seorang.
semestinya , dah x pandang dah marka2 hensem lalu . kalau kat kdai minum tu , asik nak tengok dia aja. kadang tu masuk kedai belum penuh then bila dah nak balik bru notices yang dah crowded.

8. Anda akan mula mendengar lagu yang berirama balada.
hehehehe......la..la...la

9. Dia sentiasa di fikiran anda.
haah .nw pun tgh pikir dia . dah bangun ker dia .

10. Anda akan sentiasa terhidu baunya.
seriusly memang akan ada bau , especially bila dia ada berhampiran . in the same building tetiba jer . . dup dap ...n feel mcm dia ada.

11. Anda menyedari bahawa anda akan tersenyum apabila memikirkan tentang diri dia.
he is my candy . sweet all time and to thinking of . ( shhh....dia tak tau ni . . )

12. Anda akan lakukan apa sahaja untuk dirinya.
he knows whut i willing to make he hepi . cukuplah . .

13. Apabila anda membaca ini, pada masa yang sama, ada seseorang di dalam fikiran anda
: p semestinya .

Tuesday, 12 May 2009

Selepas 40 tahun pada hari ini




dulu pada masa ini kau ialah kau , aku adalah aku

kini kau dan aku sama sahaja

dulu kau dan aku masing masing curiga

kini kau dan aku masing masing berusaha


ya , jika dulu aku ketemu kau

tidak seperti kini kita bertemu

adakah itu petanda

petanda kau dan aku berasimilasi

pada budaya kita yang berbeda


jika kini adalah waktu itu

aku dan kau percaya

itu tidak berlaku kerna

aku dan kau percaya

yang lima itu


aya , 13 mei 2009

1.41 pm

Monday, 11 May 2009

Love story : yang paling cik yana suka


this lagu , cik yana yang kasi ...memang best giler ar...huhuhuhu..siap leh terharu . ( khas untuk anak dara dan bujang sahaja) en razak dan en rizam x leh nyanyi ( sbb dah berstatus bukan bujang)



We were both young, when I first saw you
I close my eyes and the flashback starts
I’m standing there, on a balcony of summer air

I see the lights, see the party, the ball gowns
I see you make your way through the crowd
You say hello, little did I know…

That you were Romeo, you were throwing pebbles
And my daddy said “stay away from Juliet”
And I was crying on the staircase
Begging you please don’t go…
And I said…

Romeo take me somewhere, we can be alone
I’ll be waiting, all there’s left to do is run
You’ll be the prince and I’ll be the princess,
It’s a love story, baby, just say yes

So I sneak out to the garden to see you
We keep quiet, because we’re dead if they knew
So close your eyes
Escape this town for a little while
Oh, Ohhh

Cause you were Romeo, I was a scarlet letter,
And my daddy said “stay away from Juliet”
But you were everything to me
I was begging you, please don’t go…
And I said

Romeo take me somewhere, we can be alone
I’ll be waiting, all there’s left to do is run
You’ll be the prince and I’ll be the princess
It’s a love story, baby, just say yes

Romeo save me, they’re trying to tell me how to feel
This love is difficult, but it’s real
Don’t be afraid, we’ll make it out of this mess
It’s a love story, baby, just say yes
Oh, Ohhh…

I got tired of waiting
Wondering if you were ever coming around
My faith in you was fading
When I met you on the outskirts of town
And I said

Romeo save me, I’ve been feeling so alone
I keep waiting, for you but you never come
Is this in my head, I don’t know what to think
He kneels to the ground and pulled out a ring and said

Marry me Juliet, you’ll never have to be alone
I love you, and that’s all I really know
I talked to your dad-you’ll pick the white dress
It’s a love story, baby just say…yes…
Oh, Ohhh… Oh, Oh, Ohhh…
We were both young when I first saw you.

Thursday, 7 May 2009

suka hati akular

aku pening

Pagi ini yang suram

dah dua hari aku takder kat opis . satu hari cuti satu hari meeting kat gombak . smalam masa meeting kat gombak aku nak balik tu sempat singgah kat opis farah n opis JPS daerah gombak tu sempat kenal la kat satu uncles yan rupanya dia sekampung ngan mak aku ..(muah muah mak ) . lunch after meeting tu sempat lunch ngan james dan farah kat selayang mall . wah comelnyer james that time ..kawaiiii ...sangat . ngan kemeja putih nya dia memang menyerlahkan kulit cerah dia tu . geram aja tgk ...: P .

then pagi ni, few keje buat kan ..tapi aku tersentap ngan sesuatu pula . hahahaha. semudah itu aku dibuang semudah itu dia kata dia masih sayang . ntah memang aku ni susah nak lupa kebaikan orang tapi aku sebenarnya lagi susah nak melupakan kekecewaan aku .

Sunday, 3 May 2009

hari buruh , demam, tangis dan selamat tinggal


Hari Buruh ....ni kali kedua aku sambut . yang aku rasa best cuma sbb dapat cuti . jadi aku memang rest aja kat rumah . dengan hati yang hiba , menangis dan tidak menjamah makanan. rasanya dapat agak kan kenapa aku berkelakuan gitu kan .sehinggakan keesokan harinya aku demam . demam semata-mata kesedihan .


keesokan harinya , aku hanya melepek atas katil melayan demam sehinggakan terdapat panggilan telefon dari james ajak aku keluar bergembira. ya , mestilah aku suka sekurangnya aku tidak melayan hatiku dan dapat melupakan dia seketika.


Ya, memang tiada kata perpisahan dari dia sehingga ke waktu ini , namun aku masih tidak menerima tindakannya. sedangkan sudah diterangkan jika apa2 berlaku dalam hubungan perlulah berbincang ataupun jelaskan kepada aku apakah halnya. namun dia cuma diam seribu bahasa . Tidak sedarkah dia bahawa aku terluka dengan tindakanya itu . jika benar mahu putuskan aku . katakan padaku .


semasa aku menikmati masa bersama james,ya meluangkan masa yang sedikit itu ,cuma hendak melupakan dia buat seketika . menghiburkan diri dengan gurauan dan usikan dari james. melayanya seperti dia didepan mata. teryata aku masih terbayang dirinya . ah bodoh sungguh diriku . pulang dari berjumpa james , aku terus membersihkan diri , kembali menyambung tangisku dan tidur .

" P tinggalkan aku P untuk selamanya , jangan kau muncul kembali , kerna aku takut aku tidak mempu melepaskan dirimu dari hatiku jika kita ketemu lagi "