Tuesday, 28 April 2009

kesukaan aku sama seperti mak aku

kegemaran aku mendengar music , terutama oldie , tapi jangan salah faham britney spear pun aku dengar . rupa-rupanya datang dari mak aku . sebut saja lagu apa , semuanya pernah didengari . sayang mak aku yang sangat sporting . aku betul2 bersyukur dapat mak aku yang sporting macam tu. rasa macam kawan aja . kami sama2 suka mendengar lagu oldie . malah asik mengesa aku mencari CD lagu tom jones . nak suruh aku dengar lagu delilah katanya .



kebetulan minggu lepas aku menjumpai sebuah kedai CD , VCD , DVD yang membuatkan aku rasa nak keje aje kat situ . ralit aku melihat cd lagu yang ada di situ . tapi , ya aku mintak maaf ya kepada pihak tertentu . aku menyokong cetak rompak . aku rasa la cd tu cetak rompak . kalau tak dengan harga RM 20 bg mana2 CD. memang aku x meluaskan peluang aku . bukan kerana harga aku membeli CD tu tapi pilihan oldie dan lagu2 60,70,80- hingga sekarang memang buat aku teruja .
jadi aku sambar 4 CD , madonna, the carpenter, the beatles and tom jones ( ni boss keci mesti x kenal ni) . dan aku masih berhasrat nak membeli lagi andy william ,kenny rogers ( ya pengasas fast food kenny rogers) dan juga rolling stones . betulah orang kata , kuah tumpah ke nasi . hehehehe. muah muah i love u mak. ni ada sebuah lagu yang aku rasa agak best n remind masa muda aku .

Yesterday Once more
When I was young
I?d listened to the radio
Waitin? for my favorite songs
Waiting they played
I?d sing along
It made me smile
Those were such happy times
And not so long ago
How I wondered where they?d gone
But they?re back again
Just like a long lost friend
All the songs I loved so well
(*) every sha-la-la-la
Every wo-wo-wo
Still shines
Every shing-a-ling-a-ling
That they?re starting to sing?s
So fine
When they get to the part
Where he?s breakin? her heart
It can really make me cry
Just like before
It?s yesterday once more
Lookin? back on how it wasIn years gone by
And the good times that I had
Makes today seem rather sad
So much has changed
It was songs of love thatI would sing to then
And I?d memorize each word
Those old melodies
Still sound so good to me
As they melt the years away
Repeat (*)All my best memories
Come back clearly to me
Some can even make me cry
Just like before
It?s yesterday once more
Repeat (*

where my sunshine ,
help me somebody
lost my warm
lost my breathe
he break me n take away my life
leaving empty soul
with no smile

Wednesday, 22 April 2009

sebenarnye apa aku nk ceriter ni

Barisan hadapan (dari kiri ke kanan): Ujang, aku, zamani,mekja,kid,yaya


Barisan Belakang (dari kiri kekanan): bob, fatah, kern,linda ngan abg Im( ni aku sorg je pggil dia gitu)



Gambar ni masa last sem kitaorang diploma dulu . masing2 pakat nak pi Port Dickson. Tapibukan ini yang aku nak ceriter . tday aku pi i\opis ija . ingatkan nak setel hal smalam then x boleh gak setel. tak sakit jiwa pun rasanya. ni aku nw masih kat opis dia gak. smalam aku ngan ija pi sek 13 ada opening shopping. jumpa lak bob ngan gf dia. wah, sebelum ni walau kitaorg rapat sangat kawan2 aku y lelaki ni macam x der awek aja. asik outing ngan kitaorang aja. (pandai simpan kan )
Smalam gak si zamani call tanya khabar....huhuhuhu rindunyer ngan mamat ni. lama gak ar kitaorg x jmpa dia. Ha , dulu masa aku drown , kat pantai tu . zamani tu slamatkan aku . hehehe. malunyer jangan cakap lar. Lama gak aku x bercakap marah ngan dia , siap muntah lagi bila nampak dia. (bespren aku tau kenapa ni ) -akibat kebencian atau ketidakmahuan melampau. then aku pikir kalau dia x selamatkan aku mesti aku dah mati. betul x.? aku drown sbb mamat2 sengal tu pi terbalikan aku punya kenu . diorg nak bergurau tapi diorang x tau aku x pandai berenang . salah aku gak , gatal nak join diorang tu . hehehe.

Kitaorg tido sekejap jer , sbb knn nyer x nak buang masa. barbeque n unggun api kewajipan kalau kitaorg pi pantai. hehehe. muah muah rindu kat korang smua .



Close to you


Why do birds suddenly appear
Every time you are near?
Just like me, they long to be
Close to you.


Why do stars fall down from the sky
Every time you walk by?
Just like me, they long to be
Close to you.


On the day that you were born
The angels got together
And decided to create a dream come true
So they sprinkled moon dust in your hair of gold
And starlight in your eyes of blue.
That is why all the girls in town
Follow you all around.
Just like me, they long to be
Close to you.


On the day that you were born
The angels got together
And decided to create a dream come true
So they sprinkled moon dust in your hair of gold
And starlight in your eyes of blue.
That is why all the girls in town
Follow you all around.
Just like me, they long to be
Close to you.


Just like me (Just like me)
They long to be
Close to you.
Wahhhhhhhhhhh, close to you.
Wahhhhhhhhhhh, close to you.
Hahhhhhhhhhhh, close to you.
Lahhhhhhhhhhh, close to you.


cintaku...


Tuesday, 21 April 2009

Tag: Act 2

1. Apakah benda yang paling penting dalam hidup kamu?

Few gadget like telefon, IC , and cinta

2. Apakah benda akhir yang kamu beli dengan duit sendiri?

baju lar ....padini

3. Di manakah tempat impian perkahwinan kamu?

kat artics boleh x ...imposibble kan .....hehehehe

4. Berapa lama hubungan kamu berkekalan?

dengan sapa ? tu ker ...heheheheh ...kenapa nak tau lak.

5. Adakah anda sedang di lamun cinta?

ya semestinya . x percaya tanya kawan saya


6. Di mana restoran akhir kamu makan malam?

alamak , Seafood restorants x ingat namanye .


7. Namakan buku terakhir yang kamu beli?

The Flirt , author x ingat : ( , dah lama x reading


8. Nama penuh anda?

siti Rohani


9. Kamu lebih senang dengan ayah atau emak?

mak , ayah asik kena buli oleh kitaorang


10. Namakan seorang yang kamu ingin jumpa dalam hidup kamu?

bakal suami ar , hehehe then terus nikah kat artics . P/s : P*** , syg x marah kan.

11. Sebutkan nama 8 sahabat yang rapat dengan kamu?

mek ja , alid , iela piranha .tinnie , yana , farah ,Qaseh , chean

12. Adakah kamu mencuci pakaian sendiri?

mestilah ...dengan mesin basuh fully automatik

13. Tempat yang paling seronok yang kamu ingin pergi?

semua tempat yang ada binaan candi eg Thailand and indonesia . hahahahaha. jangan tanya why

14. why ( question 13 )

kan dah kata tadi jangan tanya .

15. 8 perkara yang saya gilai

Ibook white , Ipod, Iphone , Gelang Jed , BF,National Geography , benda warna merah , and Penyu

16. Pelukan atau ciuman?

dua2 boleh x....: p

17. 8 buah buku yang paling baru di baca?

komik boleh masukkan x? hehehehe


argh ...dah lama x baca buku lar .


18. 8 lagu yang kamu boleh dengar berulang kali?


1.oh bulan - yuna

2.Torn - natalie imbrulia

3.Matahari - agnes monica

4. gantung -Bunga citra lestar i

5. Semua lagu melly goslow

6.T-shirt -channelle

7. Circus -britney spears

8. cant take my eyes on u - andy william


19. siapa yang kamu nak Tag

1.Yana

2.si spongebob tu : en rizam

3.Boss kecik : en razak

Sunday, 19 April 2009

Friday, 17 April 2009

Bebaskan Aku Cinta

hari ni kakak aku balik then dia bagi la aku penyu souveniour . Alamaks bagi aku tu sangat Cute . dengan beg dia warna hijau . peh , memang cute .Tq atak ina ...muah muah

then masa dalam kete tu dia cerite ler ttg xperiencs dia , pi pulau perhentian do snorkelling and few acctivity. sesungguhnyer aku mmg rindu nak buat outdoor .Dia membuatkan aku iri hati sahaja dengan apa dia gain . dalam diam aku kagum dengan diri kakak ku . dia benar2 mula dari bawah , menghambakan diri dalam bidang yang dia tidak relakan . kemudian dia berani mengambil keputusan drastik - berhenti dan bermula dari bawah dan memasuki bidang yang dia benar-benar in love with. now apa yang dia miliki adalah hasil dari keberanian dia .

aku nak lari dari kerja yang hanya memberikan aku masalah. aku ingin bebas melarikan diri. Aku ingin menaikkan taraf aku . ini memang bukan tempat aku . mengapa tidak aku berhenti sahaja. bukan ada apa untukk aku tunggu di sini . Tapi aku tak berani untuk melakukan itu . kenapa . aku tau aku sendiri tidak yakin tengtang diri aku . Ibuku sentiasa menggalakkan aku keluar sahaja dari situ . 2 tahun aku disini dan aku tidak melihat kemajuan dalam hidupku . Aku tau ini bukan aku . aku semakin hilang diri aku . aku menjadi orang lain yang sedang menjahanamkan diri aku . Keluarkan dari kepompong kepompong itu . Mereka sedang menukar aku menjadi mereka . hasad dengki , kemarahan , hikpokrit , aku bergelumang sehinggakan pada saatnya hendak saja aku menjerit dan menangis .

ya , aku memang seorang penangis . aku x mampu lagi rasanya menapak dan melangkah kesitu setiap pagi. aku hilang kekuatan aku . wajah ceriaku x mampu lagi memadamkan lagi gelodak hati aku yang mahu pergi dari sini . aku bukan bencikan teman yang menemani aku dengan usik tawa mereka . aku tau aku akan merindukan kenakalan mereka tapi aku x sanggup lagi berdepan dengan manusia yang bagi aku bertopengkan syaitan . Ya , aku minta maap . aku x sepatutnya berkata sedekimian namun aku benar2 berubah . Aku benar2 sudah hilang keikhlasan melakukan ibadah kerja ini.

Ramai yang tidak menyelami aku , hanya menduga dan menilai aku dari segi luaran. adakah mereka tahu bahawa aku amat BENCI itu . Aku menjadi sedih setiapkali aku mendengar pelbagai cerita mengenai aku . aku ingin katakan , itu privacy aku ,selepas waktu berkerja itu adalah hak aku , kehidupan aku . aku tidak ingin diganggu . cintaku menyatakan itu hanya politik di tempat kerja . ya kah . tapi mengapa aku . ah gampang itu semua . tapi adakah aku masih mampu meneruskan hari2 mendatang .

aku senyum tapi hatiku menangis . cintaku bawalah aku pergi dari sini .

Wednesday, 15 April 2009

Bus Bus bus


huhuhuhu...pagi tadi aku naik bus .bus cityliner . . wah interior desgn dia warna merah + grey.ok lar macam nak fight rapid KL jer rupernyer . sbb sbenarnya aku amat berharap yang rapid KL dapat area Klang-Kapar-Kuala Selangor sbb aku boleh naik bus dia . boleh jimat sepanjang hari . berbanding skarang . Tapi apa nak buat . itu bahagian aku . redha....

Jadi , cam biasa , kul 6.30 aku dah tercongok kat seberang maybank kat kapar tu . tapi bus tu lewat sampai kul 7 , jam 6.45 tu mmg ada , tapi aku x sempat tahan , bapak besar lorry blockk dpan aku .

aku ingat dah nak patah balik amik kete dah . tapi last minute ada gak bus tu . sepangjang aku dalam bus tu aku duk sbelah apek . busuk ar , macam x mandi . haish bau dia , haish .

then pepagi tu , mcm biasa ramai budak sekolah yang naik , budak sek agama jeram , budak tambak jawa , etc lagilar . Then sedia maklum yang tambang bus , bagi pelajar sekolah adalah kurang sikit berbanding orang awam ( jika berpakaian sekolah ) macam dapat diskaun . bebudak sekolah kadang2 ada subjek pendidikan jasmani pada masa pertama persekolahan , jadi awal2 lagi diorang dah tkar pakaian . yang menjadi kes pagi tadi , sepanjang dalam bus tu aku tgk , driver bus asik nk marah bebudak tu ajar . ekoran dr tu lak.. makcik tu x amik tiket dia , tapi kena maki gak . aku tgk senario tu . .peh suwey pepagi . geram betullar . pastu dia cuma amik penumpang kalau penumpang tu berlonggok ramai . kalau sorang2 laju aja dia .

bukan tu aja , ada la kakak mengandung tu , x der saper nak bg dia duk . aku baru nak semawa tempat duduk tu , makcik yang berdekatan terus semawa ibu mengandung tu, aku lak semawa makcik tu duduk . orang perempuan muda yang duk depan ibu mengandung tu buat muka kering aja . haish mana lar manner rakyat malaysia .

Sunday, 12 April 2009

hadiah idaman saya ada sesiapa nak belikan


Ada beberapa benda yang buat aku mengidam sangat . ada sesiapa yang sudi belikan aku . ntah naper hati aku sangat mahukan 3 menatang ni . walaupun ia bukan keperluan bagi orang lain tapi bagi aku , aku sangat memerlukan 3 menatang ni . aku rasa aku dah kena poisoning mind dek apples . aku patut salahkan mereka menggoda aku dengan iklan2 yang menaikan nafsu kemahuan aku .Tengok gambar kat sebelah ni percaya atau tak aku aim the red ones . wah limited edition . first dulu aku nak amik pink . . ya . .ya aku tau apa korang nak cakap , girlish , geli tapi peduli apa aku , ipod aku . . sarkistic tul ayat aku skang ni.

1. macBook white / mac book Pro


Maafkan aku acer , aku masih sayangkan kau . ada banyak kenangan manis ku bersama kau . tapi apples ni menggoda hatiku , rate prices cuma RM 3699.00 memang aku lupakan yang lain . kewl sungguh . macam mana aku x cair tengok dia . aku dah biasa sangat dengan persekitaran windows , menjadikan aku tertanya2 . ari2 makan ikan bosan gak , apa kata makan ayam ker , orang ker .dengan beberapa spec dia yang aku rasa ok gak ar , perlukan sikit touchng , baru jadi lagi kewl. warna putih lak tu , suci dan murni macam minyak masak murni tu , .



2. Iphone / ipod touch / ipod nano 599 8/16 g

ya , aku memang gilakan musics . sampaikan masa aku blajar dulu , music berdengang kat kepala aku . mmg aku fokus giler time tu . study, study , study , itu aja yang dapat menghilangkan kesunyian dan menengelamkan ketakutan aku . hahaha. aku boleh rasa phobia naik Lrt sorang2 padahal ramai giler dalam Lrt tu jika aku berjalan sorang2 tanpa music .

nampaknya aku terpaksa menyekat perbelanjaan aku selama ni . no shoping ,
no cinema , no jalan2 .kena naik bus ( penat oww sbb aku dah biasa drive )smuanya demi korang betiga . aiya , pasni aku jadi mahkluk paling kedekut kat opis aku , ya aku tau aku mampu kalau aku berusaha .

Time-time macam ni buat aku teringat sangat kat BF aku yang comel tu , tapi sbenarnya aku paling berat mulut nak mintak duit dia . tu duit dia , dia yang keja penat , aku takder contribution langsung pada dia . tapi dia memang banyak duit lar .kenapalar dia tak tetiba tanya aku apa aku nak kan . argh.....kenapalah aku x boleh jadi mcm perempuan materilistic ker , pisau cukur ker kan boleh senang ...

ipod nano tu dalam storage 8G dan 16 G , kira kira Rm 599.00 . ipod touch yang aku usha tu pun smart ada games , video player tapi aku rasa baik aku buy i-phone saja , sbb i -phones meliputi telephones + ipod touchs + Internets includes kewl untuk navigations . aku memang giler ar .aku rasa . sbb aku rasa dah lama aku x teruja nak beli barang2 macam ni . tapi mmg sakit hati sbb aku masih x mampu beli lagi . iphones ni nk beli tak lak reger nyer http://store.apple.com/my/browse/home/shop_iphone/family/iphone?mco=MTE2NTQ ni alamat sesawang dia ar . tak pun pi aja kat apples malaysia . http://store.apple.com/my/

Wednesday, 8 April 2009

Jade :


Cantikan gelang jade ni . Geramnyer aku tgk . X sangka jade ada macam2 warna selain dari Hijau , rupanya Merah , putih dan hitam juga ada.

Sunday, 5 April 2009

the duke : An affair


few days ago , aku tgk chnnel 701 , astro . ada satu isu menarik y menarik . Nama rancangan tu The Duke . hosted byMarc Nelson, Eunice Olsen dan Rovilson Fernandez rancangan ni agak relaks .best gak ar isu yang buat aku terduduk dpan TV n lupakan tentang mike row dan dirty jobs dia tu . ( dirty jobs :Artics Sharks )

Isu utama : man / woman have an affair in their marriage . Lebih kurang macam suami / isteri yang mempunyai hubungan sulit . Bagaimana penerimaan pasangan , cara mengatasi , penyebab dan adakah ia suatu trend yang sudah diterima pakai . Seriously , masa tgk tajuk ni , mybe memang dah jangka apa yang biasanya dioarg akan bincangkan . sama saja dalam program yang lain . Tapi aku tengok , bits differ n look from diffrent perspective . means from negative n positive side . sepanjang rancangan tu , aku asik mengangguk meng-adopt -kan info2 berguna untuk diri aku sendiri d kemudian hari .

Tau apa comment yang membuat aku terkejut , dari seorang bukan melayu ( majority not malay yang tgk this agaknyer , sbb smua pengomen mmg not malay.

" if u cant face it ...run from it , if u cant ran from it , try to live with it ."
anonymous

ini bermakna dari dari pernyataan itu , ia menyatakan bahawa ia membenarkan suaminya memiliki perempuan lain , tapi aku melihat ini sebagai perspektive yang lain , bukan aku seorag muslim . ya , semestinya agama lain tidak membenarkan poligami .mcm mana dia boleh menutup mata saja dan menerima hal ini . huhuhu. macam dun mind his husband slept with other woman assume its as phsycal desire . ( in other words : s*** ) . Jadi dia membenarkannya asalkan ia tidak ada cinta n diakhiri with perkahwinan . patut ker mcm tu .

really ar , that time mmg tersedar yang aku ni bertuah dilahirkan sbagai islam , dan ada poligami .lihat kepada positif ways of poligami . bgus sebenarnyar dari mmbenarkan suami bgelmang dosa .dan mmbiarkan suami mkn luar.huhuhuhu. tapi biasalah manusia , belum kena lubang hidung dia . sesenang tangan aku menaip kat blog ni , bolehlah aku cakap kan .

lelaki mengunakan pelbagai alasan , contohnya tidak berpuas hati ngan isteri , isteri ...itu , isteri ini . tapi bagaimana pula dengan kes lelaki . kenapa masing2 tidak menerima kekurangan dan kelebihan masing2 . Sama2 membaiki mana2 bahagian yang kurang . di sni ketelusan aku rasa penting . tapi biar ada cara menegurnyer .jangan pakai dan aja ( pakai redah) , sebb ia mungkin boleh menerbitkan rasa rendah diri pasangan .


ada juga yang menyatakan bahawa perkahwinan itu adalah satu kesilapan , sebagai contoh hasil dari sebuah perkahwinan yang terburu buru .

- she got pregnant , i should marry her -

ini adalah contoh , yang terang lagi ber-torchlight . senang dan mudah difahami Tapi sbenarnya bagi aku , dari segi perpisahan tu , ia adalah takdir.


apa kata anda ?