Thursday, 25 December 2008

Kategori wanita ???

hye girl / guys this articles get from http://www.tengtangcinta.com/ mengenai perempuan yang patut di jauhi .


" Ada satu pandangan daripada pakar cinta di luar negara berkenaan ciri-ciri wanita yang wajib dijauhi. Dengan izin, saya kongsikan sebahagian kecil di sini.



1. Wanita kategori liar.
Inilah jenis wanita yang sering dinasihati oleh mana-mana ibu untuk dijauhi. Pada awalnya, perhubungan dengan wanita sebegini sememangnya menyeronokan.
Dia selalu melakukan sesuatu di luar jangkaan. Perasaan selalu mencuba sesuatu yang bagus, tetapi sikap cuba-cubanya tidak wujud sempadan. Kita teruja dengan kegilaannya tetapi tak kita sedar, tersadung dalam masalah yang diciptanya.



2. Wanita si Bom jangka.
Wanita bersifat bom jangka seumpama emosi yang akan meletus tanpa apa-apa amaran ketika anda menjangka semuanya erkawal.
Dia kelihatan normal luarannya sehinggalah kita menjadi sasarannya.
Individu seperti ini bukan sahaja menjadi bom jangka dalam emosi kemarahan malah emosinya akan mengubah keputusan-keputusan penting.



3. Wanita si Gula-gula
Gadis muda seumpama gula-gula yang melihat kita sebagai pembimbingnya dan menyukai kewujudan kita.
Dalam keadaan ini kita seolah-olah bertindak seperti seorang yang mengajarnya untuk menjadi wanita idaman dan cuba mencipta kehidupan yang penuh kematangan untuknya.
Hakikatnya kita sudah tertipu, gadis muda seumpama ini sebenarnya sedang menguji kuasa tarikan yang ada pada dirinya.



4. Wanita si Bintang
Wanita bersifat bintang menjadikan pasangannya sebagai jalan untuk mempopularkan atau menguntungkan dirinya semata-mata, lebih-lebih lagi jika dia mempunyai keinginan besar terhadap sesuatu yang jelas bukannya diri kita.



5. Wanita si Penggapai.
Penggapai mempunyai kedudukan kewangan lebih dari apa kita miliki dan dia menyukai keadaan demikian, ia memberi jaminan kepada dirinya.
Mengapa dia suka? Dia memilih pasangan yang bukan dalam kelompoknya agar ia memberinya ruang bergerak.
Kita menjadi sasaran jika matlamat kewangannya gagal, dan kita dilihat sebagi punca terbazir masanya sekadar untuk aktiviti bersama.
Dia cenderung mengatakan setiap usahanya adalah untuk kebahagian bersama.



6. Wanita yang Tercedera.
Hubungan yang terjejas menjadikan wanita dalam kategori ini tercedera emosinya sepanjang masa.
Kewujudan kita adalah kapal persinggahannya sementara baginya untuk memikirkan kesilapannya, apa yang terjadi, siapakah dia dan apa yang perlu dilakukannya.
Sepanjang kita menjadi pasangannya, kita mendengar segala kisah buruknya. Kita akan menjadi pendengar setia kisah sedihnya semalam, hari ini dan esok.
Dalam jangkaan kita kewujudannya untuk menyintai kita, tetapi dia lebih memikirkan keadaan dirinya.
Setelah selesai, selamat tinggal untuk kita "


***********************************************************************



phew . . macam mana nak komen ek . Tapi aku tetap rasa articles ni tidak adil . Melabelkan seseorang .Sebb aku rasa manusia ni unique . bagi aku lelaki perempuan sama jer . madsuk nyer peribadi mereka . bukan sama dari kekuatan fizikal . tak adillar nak label kan orang tu wanita gula - gula , wanita bintang lar , wanita pengapai lah . When girl tu behave macam tu mesti ada reason nyer.so as man why dun u tunjukan the right part kat dia ...haish ...

Tapi now aku rasa wanita gula-gula tu aku :P

Monday, 22 December 2008

new update

phew ...lamanyer x update blog ni ..

busy tahap cipan ....hehehehe.........mmm...ape ek nak share .banyak benda baru yang aku lalui skarang ni . smua probs yang blaku macam menyebabkan aku rasa sangat down . tapi aku tetap melangkah satu demi satu perlahan-lahan . sampai gak aku kat tempat aku nak pegi .

Eh . . ha ..kan aritu kata aku nak pergi bercuti .huhuhuhuhuhu. tak jadi lar ..then opis ni kata nak pi langkawi . so " langkawi wait me " . rasernyer dah lebih 5 kali pi langkawi . huuhuuhuu.

alhamdullilah , daripada langsung x pergi . bersyukur , bersyukur ...

mmm.....



naik bus dan sekaki payung : skang ni pegi keje naik bus . huhuhuhu. dekat jer stesyen bus ngn opis tapi bahaya la. jadi aku decde naik bus . tapikan ....dari first days aku naik bus sampai skarang ..huhuhu..aku x pernah bayar tiket bus lagi...masa tu aku terpikir ...kesian sangat ker muka aku ni sampai kondukter bus tu x nak amik tambang. yang payung tu plak. aku pi lar bli payung supaya x kebasahan nnti . kat kedai apek . then harga sebenar payung tu Rm 9.90 pastu aku bli cuma dalam Rm 8 jer . hish ntah lar susah hati plak dibuatnyer . muka seposen agaknyer i ni.

aktiviti baru - huhuhuhu.. banyak gak . skang ni makan ar prioritynyer . tapi makan makanan cina plak . huh susah hati lar . halal tu memang susah nak cari . kat kuala selangor ni banyak sangat seaood sedapnyer . jadi sesaper nak pi mkn jm ar .

AIM baru - eh boleh kata tak , my new aim is nak cari bf baru ...hehehe ...bukan ar . kerja beb kerja . phew ...jadi kalau dapat tetap keje skang ni ..(Aku di janjikan ) namun hanya tuhan menentukan ...sob ...sob .per lagi nak dapat tetap n keje ngan perasaan senang hati . bukan x nak keje swasta ..even tau lagi lumayan n cair mulut beb tapi secure tu mmg pilih keje gment lar.

eh karanglar aku cont .....huhuhuhu