Wednesday, 24 September 2008

pilihan

wah ...ada satu benda lagi dalam hidup aku yang susah aku nak tolak....Permintaan orang ...huhuhuhu...Pernah aku berjanji ngan 3 orang dalam masa yang sama. huhuhu . ..then today plak ..aku janji nak pi majlis bukak puasa skali 2 tmpat .huhuhu....kat rumah bos secara formal ...(dekat opis ) or pi majlis berbuka ngan geng dulu zaman muda-muda kat S.alam ...huhuhu macam mana ni . Nak decide susah ...both sama penting ..

uwa...mmg susah betular macam ni . konform kna pakai formal petang ni...then baju ni gak aku pakai nak jmpe geng ...huhuhu ...lepak kat kdai mamak pula tu ..

tapi nk tinggalkn majlis sekerat jalan pun mcm x best plak nanti kan .tapi klo x attend lagi x ok kan .nampak x manis plak kang . . .dilemma ....

Rushing pun satu lagi ...huhuhu ...kalo aku x rushing especially pi keje ...macam minum coffee x der gule ....huhuhu...mmg ada rasa nak insaf dari rushing ni ...tapi kan , susahlar ....terlalu flexible dalam semua hal ...semua nak bertolak ansur ...banyak betul pihak kena pikirkan .

Another Buka Puasa




Me n Cik Lilo ......huhuhu ...
Introduced ..cik lilo ni colleugue i gak ...masa ni kitawng ada majlis bukak pose reramai kat kelab Golf kat mont kiara . . Cik lilo ni posting kat Gombak . Tak ramai colleugue yang datang tht days . huhuhu...tapi girl makin bertambah lar ...hehehe ..dulu masa memula masuk , cuma i sorang jer girls . uwa ....tht time memang mati kutu ar . . few month after tht ..cik lilo ...n diikuti dek thabitha n also mek ja ....huhuhu now , colleuge i yang baru pun girls . hehehe ..girls rules ..nama dia ..opps ..tak ingat la , tapi dia junior masa kat u dulu .short term memory betular skang nie ....


Picture sebelah tu plak ..thabita ngan mek ja...both ni best fren sejak blajar dip dulu ..adalah dah lebeh 5-7 tahun out ngan diorang nie.
Picture sebelah tu plak ..thabita ngan mek ja...both ni best fren sejak blajar dip dulu ..adalah dah lebeh 5-7 tahun out ngan diorang nie. Tengok makanan atas meja tu ..hish banyak ...sedap plak tu . tapi i kan on diet .huhuhu...sedih tul .

Petang tu sbenarnyer kitawng meeting dulu ..tapi tht times . tulahmeeting paling enjoy and rileks . alhamdullilah . Muah muah sayang boss yang cute tu ..
menu makanan tu ...sedap lar jugak ..ada tepayanki (my fav ) chinese dish macam dim sum , nasi ayam , western food, rendang pun ada . huhuhu..rambang rambang mata nak makan . smua kongsi ngan lilo . sebab nak rasa jer .bukan nak kenyang ...hahaha..sian lilo ngan thabita ngan mek ja . i ni rajin bangun amik makanan tapi yang habiskan diorang . . hish , perangai devil betul . .
enjoy betul tht evening ..tapi kan tht time fikir . sampai bila kami boleh meluangkan masa macam ni ...huhuhu ....tapi frienship x kn putus .huhuhu ..biasalah dalam perhubungan ada panas surut kan .



Tuesday, 23 September 2008

puasa

Yesterday , attend majlis buka puasa with cik fiza...at masjid al awwabin, bestari jaya. majlis tu start at 5 pm . Tapi biasalah, i kuar pun lewat ..sampai jer ..memang ramai ..kat majlis tu meraikan anak yatim , fakir dan juga saudara baru . nak di jadikan cerita , nasib baik still ada tempat duduk lagi . i ngan kawan i ..(introduced : cik fiza ) dia tu PpTM kat opis i nie ...kami duduk lar beside puan rahmah yang agak2 kurang mesra alam sebab dia ni type serius. VVVIP at majlis tu , sultan selangor ler. . and smua kerabat dia .
Menu dia ..huhuhu , sedap mata memandang , presentation good..tapi kan , makcik tukang masak tu lupe letak garam ataupun dia sedang mengimplemantasikan cara hidup sehat .Sangat Hebeh ....Minum pula air kurma . . (perhatian : pertama kali minum air kurma dalam hidup ) rasa dia sangat pelik lar ..huhuhu ...then pastu 15 minutes after buka , i ngan cik fiza , pulang semula ke Kuala Selangor . hehehe ..bukan nak lari ..memang x manis buat macam tu tapi kami datang sekadar tunjuk muka pada pegawai . . huhuhu ...sometimes rasa x ikhlas plak. Ingat nak send cik fiz bali k ...tapi tetiba , perut bunyi ...huhuhu ...kna makan rupanya .

Sampai kat pekan K.selangor , singah lah kat kedai untie yang biasa kami makan tu ...i pesan char kuew tiau ...cik piza pula mihun goreng ..memang sedap .garam cukup rasa ..hehehe tapi sebab perut dah masuk angin . . dah x nak makan dah . . i tengok pinggan ..pingan tengok i ...huhuhu. tapi kami ada take some picture masa kay kedai tu ....
mak aii...chubby nyer pipi .untie tu gelak je ..bila kitaorg posing kat kedai dia . galak sungguh . . huhuhu...pas makan tu , hantar lah cik piza balik rumah . pastu i pun drive balik ...huhuhu ...moral of story : simpan makanan dalam kereta .ahaks ....

Tapi kan bila fikir2 balik ....habislar diet i ...macam mana nie . . nanti raya , rendang , kuih bulu ..opps baulu , tu smua lemak ...uwa ..

Monday, 8 September 2008

aku dan lagu

kan kuberikan semua
agar kau gembira sentiasa
engkau tetap pergi
pergi meningalkan ku sendiri
jangan di simpan tiada rahsia
katakan saja ku terima
engkau tetap pergi
pergi meningalkan ku sendiri
waktu duka dulu
kita lalui bersama
bahgia bagaikan malam
ditemani bintang terang
hancur hati bila kau
undurkan diri
meningalkan daku
meninggalkan daku sendiri
senyuman manis di bawa angin
ku tunggu dikau terasa dingin
engkau tetap pergi
pergi meningalkan ku sendiri

Friday, 5 September 2008

Puasa ....Puasa : Agenda Tersembunyi

yeh ...yeh

puasa .....aim aku tahun ni ..huhu kuruskan badan le.

Sinces aku keje kat opis aku yang bahagia ni ,

peh naik berat badan ..all my colleugue terkejut ...past 1 years

maybe they not notice me ...kalo terserempak kat jalan .



uwa...so , kena la jaga makan n badan smula .Baju pun ..huhuhu ...jadi nangka

Aku tak ternotices , sebab pi opis pakai baju kurung .7 hari seminggu ..opps

tu plus2 kenduri kahwin.



macam mane ek ...nak kata makan banyak , aku makan 1 kali sehari je , tu pun kul 10 pagi . rasenyer metabolisme kurang kot ....ada idea x ?

kurangkan makanan manis pun dah try . . . huhuhu

hinggakan petua tido ngan kain batik pun aku try...huhuhu .sebbab nk kurus.



pipi tembam ...uwa. but ar , aku bile fikir2 , nape aku hard sangat nk kurus ...mungkin sebab perempuan ni fitrah dia nafsu ....

huhuhu nafsu nak memiliki lebih dari ape yang aku ada, erti kata lain , astrafirullah ...aku x bersyukur kurnianya .
susah betul sometimes jadi aku ni ...

jadi lastnyer aku wat keputusan .huhuhu
caiyok aya caiyok ...kuruskan badan ...

Tuesday, 2 September 2008

aku dan rambut

selama 3 tahun ini , aku tak pernah nak potong rambut .huhuhu. but ape ntah yang merasuk pemikiran aku on independent day untuk potong rambut aku tanpa kompromi nya.
dengan confident aku pergi kedai gunting n cakap ngan aunty tu
"aunty , potong kasi pendek "
"ape pesen nak amoi"
"potong sajalah asal pendek " aku menjawab aunty

aunty tu pun amik gunting dan start ...
zas...zas...potong rambut aku .lincah sungguh jari aunty to potong rambut aku .
aku tengok rambut tu gugur tanpa ape- ape belas kasihan pun
dull...sungguh muka aku tht time .
seolah-olah algojo tengah potong kepala pesalahnya .

15minit berlalu ..dan akhirnya . untie tu meletakkan guntingnya
rambut aku ...
"pendeknya" ayat pertama terpacul dari mulut aku.
then at that time , baru aku sedar yang aku telah berubah . Bukan dari penampilan tetapi juga pemikiran . aku membuat keputusan besar dalam hidup aku tanpa berasa was-was.Tidak seperti dulu .