Thursday, 25 December 2008

Kategori wanita ???

hye girl / guys this articles get from http://www.tengtangcinta.com/ mengenai perempuan yang patut di jauhi .


" Ada satu pandangan daripada pakar cinta di luar negara berkenaan ciri-ciri wanita yang wajib dijauhi. Dengan izin, saya kongsikan sebahagian kecil di sini.



1. Wanita kategori liar.
Inilah jenis wanita yang sering dinasihati oleh mana-mana ibu untuk dijauhi. Pada awalnya, perhubungan dengan wanita sebegini sememangnya menyeronokan.
Dia selalu melakukan sesuatu di luar jangkaan. Perasaan selalu mencuba sesuatu yang bagus, tetapi sikap cuba-cubanya tidak wujud sempadan. Kita teruja dengan kegilaannya tetapi tak kita sedar, tersadung dalam masalah yang diciptanya.



2. Wanita si Bom jangka.
Wanita bersifat bom jangka seumpama emosi yang akan meletus tanpa apa-apa amaran ketika anda menjangka semuanya erkawal.
Dia kelihatan normal luarannya sehinggalah kita menjadi sasarannya.
Individu seperti ini bukan sahaja menjadi bom jangka dalam emosi kemarahan malah emosinya akan mengubah keputusan-keputusan penting.



3. Wanita si Gula-gula
Gadis muda seumpama gula-gula yang melihat kita sebagai pembimbingnya dan menyukai kewujudan kita.
Dalam keadaan ini kita seolah-olah bertindak seperti seorang yang mengajarnya untuk menjadi wanita idaman dan cuba mencipta kehidupan yang penuh kematangan untuknya.
Hakikatnya kita sudah tertipu, gadis muda seumpama ini sebenarnya sedang menguji kuasa tarikan yang ada pada dirinya.



4. Wanita si Bintang
Wanita bersifat bintang menjadikan pasangannya sebagai jalan untuk mempopularkan atau menguntungkan dirinya semata-mata, lebih-lebih lagi jika dia mempunyai keinginan besar terhadap sesuatu yang jelas bukannya diri kita.



5. Wanita si Penggapai.
Penggapai mempunyai kedudukan kewangan lebih dari apa kita miliki dan dia menyukai keadaan demikian, ia memberi jaminan kepada dirinya.
Mengapa dia suka? Dia memilih pasangan yang bukan dalam kelompoknya agar ia memberinya ruang bergerak.
Kita menjadi sasaran jika matlamat kewangannya gagal, dan kita dilihat sebagi punca terbazir masanya sekadar untuk aktiviti bersama.
Dia cenderung mengatakan setiap usahanya adalah untuk kebahagian bersama.



6. Wanita yang Tercedera.
Hubungan yang terjejas menjadikan wanita dalam kategori ini tercedera emosinya sepanjang masa.
Kewujudan kita adalah kapal persinggahannya sementara baginya untuk memikirkan kesilapannya, apa yang terjadi, siapakah dia dan apa yang perlu dilakukannya.
Sepanjang kita menjadi pasangannya, kita mendengar segala kisah buruknya. Kita akan menjadi pendengar setia kisah sedihnya semalam, hari ini dan esok.
Dalam jangkaan kita kewujudannya untuk menyintai kita, tetapi dia lebih memikirkan keadaan dirinya.
Setelah selesai, selamat tinggal untuk kita "


***********************************************************************



phew . . macam mana nak komen ek . Tapi aku tetap rasa articles ni tidak adil . Melabelkan seseorang .Sebb aku rasa manusia ni unique . bagi aku lelaki perempuan sama jer . madsuk nyer peribadi mereka . bukan sama dari kekuatan fizikal . tak adillar nak label kan orang tu wanita gula - gula , wanita bintang lar , wanita pengapai lah . When girl tu behave macam tu mesti ada reason nyer.so as man why dun u tunjukan the right part kat dia ...haish ...

Tapi now aku rasa wanita gula-gula tu aku :P

Monday, 22 December 2008

new update

phew ...lamanyer x update blog ni ..

busy tahap cipan ....hehehehe.........mmm...ape ek nak share .banyak benda baru yang aku lalui skarang ni . smua probs yang blaku macam menyebabkan aku rasa sangat down . tapi aku tetap melangkah satu demi satu perlahan-lahan . sampai gak aku kat tempat aku nak pegi .

Eh . . ha ..kan aritu kata aku nak pergi bercuti .huhuhuhuhuhu. tak jadi lar ..then opis ni kata nak pi langkawi . so " langkawi wait me " . rasernyer dah lebih 5 kali pi langkawi . huuhuuhuu.

alhamdullilah , daripada langsung x pergi . bersyukur , bersyukur ...

mmm.....



naik bus dan sekaki payung : skang ni pegi keje naik bus . huhuhuhu. dekat jer stesyen bus ngn opis tapi bahaya la. jadi aku decde naik bus . tapikan ....dari first days aku naik bus sampai skarang ..huhuhu..aku x pernah bayar tiket bus lagi...masa tu aku terpikir ...kesian sangat ker muka aku ni sampai kondukter bus tu x nak amik tambang. yang payung tu plak. aku pi lar bli payung supaya x kebasahan nnti . kat kedai apek . then harga sebenar payung tu Rm 9.90 pastu aku bli cuma dalam Rm 8 jer . hish ntah lar susah hati plak dibuatnyer . muka seposen agaknyer i ni.

aktiviti baru - huhuhuhu.. banyak gak . skang ni makan ar prioritynyer . tapi makan makanan cina plak . huh susah hati lar . halal tu memang susah nak cari . kat kuala selangor ni banyak sangat seaood sedapnyer . jadi sesaper nak pi mkn jm ar .

AIM baru - eh boleh kata tak , my new aim is nak cari bf baru ...hehehe ...bukan ar . kerja beb kerja . phew ...jadi kalau dapat tetap keje skang ni ..(Aku di janjikan ) namun hanya tuhan menentukan ...sob ...sob .per lagi nak dapat tetap n keje ngan perasaan senang hati . bukan x nak keje swasta ..even tau lagi lumayan n cair mulut beb tapi secure tu mmg pilih keje gment lar.

eh karanglar aku cont .....huhuhuhu

Tuesday, 14 October 2008

KEPERCAYAAN

Besar ertinyer dalam hidup aku .Easily to trust other .Percaya bahawa dunia ni baik belaka . masih berpegang pada perkataan " if im not doing bad to others , why should others do that to me ".

Huh, dangkalnya permikiran dan pegangan hidup tu .Tapi tulah yang aku pegang selama ini. Keep being cheated by other but its make me feel nothing with the liar they made.dah x der yang mustahil bagi aku . Aku dah rasa kecewa hinggalah di kianati oleh orang yang aku paling percaya.

Kesan dari ni semua .its changing me a lots . Sampaikan sometimes aku pun dah tak kenal diri aku .siapa aku, aku hilang identiti aku sendiri.
Tau ape rasanya di kianati .Tau ape rasanya kecewa . Tau apa rasanya rasa macam org bodoh ......ha ha ha ..sakit , n that time , im losing my smiles . macam kena stabbed by person u know n u baru realise u tak tau pun dia sebenarnya siapa.

nak tau apa reaksi aku . dull . muka tiada expresi malah aku tak marah just aku kecewa why the person i trust do that to me . n semestinya aku menangis . bukan menangis penuh kemarahan tapi menangis penuh tanda tanya .why ..why .. why ..why its happens again ..again ...why no trusting each others , why they cant trust me as i trust them .Sebab aku percaya , kepercayaan adalah asas.

ha ha ha .bila terpikir balik , dalam dunia skarang ni . banyak lagi penipuan yang aku akan lalui . Jadi aku dah tak rasa apa .numb.Tapi kan , pelik lar , kenapa x boleh nak berterus terang dalam hidup ni.lagi satu kan . its funny , bila ada satu penghkianatan or smething wrong happens , n aku dapat detect . Sometimes its fun , to follow their melody .So dun expect nices from me,dear.

k lo ...have nices days .

aku di bius cinta

this song is being dedicated for my colleugues , miss yana ..who falling in love , caiyok cik yana ...caiyok .

go for ur love ones .

"Ku membiusku dengan cintaCinta yang malu kukatakanKau membiusku dengan cintaSampai aku tak bisa berkata
Kau membius sampai aku jadi sering melamunMemikirkan kita bisakah bersama
Aku dibius CintaCinta yang tak ada tandinganNamun mungkin tak ada tandinganEntah ku tak tahu…
Kita yang malu hati untuk mengakui saling cintaUsaha sekeras hati bersama selamanyaAku dibius cinta…
Ku membiusku dengan cintaCinta yang malu kukatakan
Kau membius sampai aku jadi sering melamunMemikirkan kita bisakah bersama
Aku bius CintaCinta yang tak ada tandinganNamun mungkin tak ada tandinganEntah ku tak tahu…
Kita yang malu hati untuk mengakui saling cintaUsaha sekeras hati bersama selamanyaAku dibius cinta…
Aku dibius cinta…Aku dibus cinta…"

Sunday, 12 October 2008

new planning

planning nk pergi bercuti ngan colleugues masa blajar , .....huhuhu
nk pegi mane ek ...huhuhu. . : p
pantai ? gunung ?gua ?pulau ?tanah tinggi ?
mana nk pegi nie , nk yang leisure jer ....huhuhu.
ikut pakej pun ok gak kot ...usha plau perhentian ...tapi pantai timur bukn nk musim terkujuh ker .....mana nk pi ni ...x dapat decides langsung .

Thursday, 9 October 2008

my fren - Girl fren in love ....help

wah ...my fren in love again
her eyes , shining brightly n smile always roses in her face . so cute.
she sits in front me , then will see her face ...if his man are not coming offce ..huhu her face will look so sad ....
then this morning she say if she doesnt see tht man for one day , she will finish .......hahaha ....
love sometimes make we feel weak and do ridiculous things . Everyones : Please admit it .Eventhough sometimes we know it go nowhere but it worth lor tht feeling . .

Tuesday, 7 October 2008

Becareful GIRLS

KUALA LUMPUR : Police have mounted an inter-state manhunt for a notorious gang which robbed a couple before raping their eight-year-old daughter in their Kepong home on Monday. They believe the same gang is also behind Tuesday's incident where a 31-year-old housewife was gang raped by five men in front of her husband at a house in Kelana Jaya after relieving them off RM30,000 in cash and valuables. In the first incident on Monday, three knife-wielding men broke into house in Bukit Maluri, Kepong, at 2.30am and held up the family. The robbers, who entered from the back door, then threatened the couple and their three children before tying them and ransacking the house. Several minutes later, two of the robbers took the couple's eldest daughter to a room and allegedly raped her. The gang then fled after 40 minutes with about RM5,000 in cash and valuables. City police chief Deputy Comm Datuk Meor Chek Hussin Mahayuddin said police had also beefed-up patrols in the area. They are liaising with their counterparts in Negri Sembilan where the gang is believed to be also operating. p/s. I suppose it serves as a warning to ppl working late........ esp gals........ ... Don't work too late, or be alone in shady places...... ......... ..... Please girls, especially Chinese girls, don't put your life in danger by working late or being negligent. You can never be too careful nowadays. Malaysia ranks number 2 in crime against woman.Please send this to all your female friends My extra advice: Guys, please tell your mom, your sister, your wife, your girlfriends and all your female friends around you too!



get this from a gul fren ..huhuhu ..so watch up girls .

lagu lama

mmm...this song masa i blajar dulu ..cant remember when ..selongkar tmpat cd lama , terjumpe plak kakak britney ni .

know I may be youngBut I've got feelings tooAnd I need to do what I feel like doingSo let me go and just listen
All you people look at me like I'm a little girlWell did you ever thinkIt'd be OK for me to step into this worldAlways sayingLittle girl, don't step into the clubWell I'm just tryin' to find out why'Cos dancing's what I love, yeah
Get it, get it, get it, get itGet it, get it, get it, get itGet it, get it, get it, get itI know I may come off quietI may come off shyBut I feel like talkin', feel like dancin'When I see this guyWhat's practical, what's logicalWhat the hell, who caresAll I know is I'm so happyWhen you're dancing there
I'm a slave for youI cannot hold it, I cannot control itI'm a slave for youI won't deny it, I'm not trying to hide it
Baby, don't you wanna dance up on meTo another time and placeOh, baby, don't you wanna dance up on meLeaving behind my name and age
Get it, get it, get it, get itGet it, get it, get it, get itGet it, get it, get it, get itI really wanna dance tonight with youI really wanna do what you want me toI really wanna dance tonight with youI really wanna do what you want me toBaby, don't you wanna dance up on meTo another time and placeOh, baby, don't you wanna dance up on meLeaving behind my name and age
I'm a slave for youI cannot hold it, I cannot control itI'm a slave for youI won't deny it, I'm not trying to hide it
I'm a slave for youI cannot hold it, I cannot control itI'm a slave for youI won't deny it, I'm not trying to hide it
Get it, get it, get it, get itGet it, get it, get it, get itGet it, get it, get it, get itGet it, get it, get it, get itGet it, get it, get it, get itGet it, get it, get it, get it
I'm a slave for youI cannot hold it, I cannot control itI'm a slave for youI won't deny it, I'm not trying to hide it
I'm a slave for youI cannot hold it, I cannot control itI'm a slave for youI won't deny it, I'm not trying to hide it
It just feels rightIt just feels goodYeah, like that

but i bukn slave anybody kan ....


old song

one of lagu lama yang dulu i hafal . Then few day ago jumpe balik cd ni ....huhuhu ....segar rasenyer .



know I may be youngBut I've got feelings tooAnd I need to do what I feel like doingSo let me go and just listen
All you people look at me like I'm a little girlWell did you ever thinkIt'd be OK for me to step into this worldAlways sayingLittle girl, don't step into the clubWell I'm just tryin' to find out why'Cos dancing's what I love, yeah
Get it, get it, get it, get itGet it, get it, get it, get itGet it, get it, get it, get itI know I may come off quietI may come off shyBut I feel like talkin', feel like dancin'When I see this guyWhat's practical, what's logicalWhat the hell, who caresAll I know is I'm so happyWhen you're dancing there
I'm a slave for youI cannot hold it, I cannot control itI'm a slave for youI won't deny it, I'm not trying to hide it
Baby, don't you wanna dance up on meTo another time and placeOh, baby, don't you wanna dance up on meLeaving behind my name and age
Get it, get it, get it, get itGet it, get it, get it, get itGet it, get it, get it, get itI really wanna dance tonight with youI really wanna do what you want me toI really wanna dance tonight with youI really wanna do what you want me toBaby, don't you wanna dance up on meTo another time and placeOh, baby, don't you wanna dance up on meLeaving behind my name and age
I'm a slave for youI cannot hold it, I cannot control itI'm a slave for youI won't deny it, I'm not trying to hide it
I'm a slave for youI cannot hold it, I cannot control itI'm a slave for youI won't deny it, I'm not trying to hide it
Get it, get it, get it, get itGet it, get it, get it, get itGet it, get it, get it, get itGet it, get it, get it, get itGet it, get it, get it, get itGet it, get it, get it, get it
I'm a slave for youI cannot hold it, I cannot control itI'm a slave for youI won't deny it, I'm not trying to hide it
I'm a slave for youI cannot hold it, I cannot control itI'm a slave for youI won't deny it, I'm not trying to hide it
It just feels rightIt just feels goodYeah, like that

Wednesday, 24 September 2008

pilihan

wah ...ada satu benda lagi dalam hidup aku yang susah aku nak tolak....Permintaan orang ...huhuhuhu...Pernah aku berjanji ngan 3 orang dalam masa yang sama. huhuhu . ..then today plak ..aku janji nak pi majlis bukak puasa skali 2 tmpat .huhuhu....kat rumah bos secara formal ...(dekat opis ) or pi majlis berbuka ngan geng dulu zaman muda-muda kat S.alam ...huhuhu macam mana ni . Nak decide susah ...both sama penting ..

uwa...mmg susah betular macam ni . konform kna pakai formal petang ni...then baju ni gak aku pakai nak jmpe geng ...huhuhu ...lepak kat kdai mamak pula tu ..

tapi nk tinggalkn majlis sekerat jalan pun mcm x best plak nanti kan .tapi klo x attend lagi x ok kan .nampak x manis plak kang . . .dilemma ....

Rushing pun satu lagi ...huhuhu ...kalo aku x rushing especially pi keje ...macam minum coffee x der gule ....huhuhu...mmg ada rasa nak insaf dari rushing ni ...tapi kan , susahlar ....terlalu flexible dalam semua hal ...semua nak bertolak ansur ...banyak betul pihak kena pikirkan .

Another Buka Puasa




Me n Cik Lilo ......huhuhu ...
Introduced ..cik lilo ni colleugue i gak ...masa ni kitawng ada majlis bukak pose reramai kat kelab Golf kat mont kiara . . Cik lilo ni posting kat Gombak . Tak ramai colleugue yang datang tht days . huhuhu...tapi girl makin bertambah lar ...hehehe ..dulu masa memula masuk , cuma i sorang jer girls . uwa ....tht time memang mati kutu ar . . few month after tht ..cik lilo ...n diikuti dek thabitha n also mek ja ....huhuhu now , colleuge i yang baru pun girls . hehehe ..girls rules ..nama dia ..opps ..tak ingat la , tapi dia junior masa kat u dulu .short term memory betular skang nie ....


Picture sebelah tu plak ..thabita ngan mek ja...both ni best fren sejak blajar dip dulu ..adalah dah lebeh 5-7 tahun out ngan diorang nie.
Picture sebelah tu plak ..thabita ngan mek ja...both ni best fren sejak blajar dip dulu ..adalah dah lebeh 5-7 tahun out ngan diorang nie. Tengok makanan atas meja tu ..hish banyak ...sedap plak tu . tapi i kan on diet .huhuhu...sedih tul .

Petang tu sbenarnyer kitawng meeting dulu ..tapi tht times . tulahmeeting paling enjoy and rileks . alhamdullilah . Muah muah sayang boss yang cute tu ..
menu makanan tu ...sedap lar jugak ..ada tepayanki (my fav ) chinese dish macam dim sum , nasi ayam , western food, rendang pun ada . huhuhu..rambang rambang mata nak makan . smua kongsi ngan lilo . sebab nak rasa jer .bukan nak kenyang ...hahaha..sian lilo ngan thabita ngan mek ja . i ni rajin bangun amik makanan tapi yang habiskan diorang . . hish , perangai devil betul . .
enjoy betul tht evening ..tapi kan tht time fikir . sampai bila kami boleh meluangkan masa macam ni ...huhuhu ....tapi frienship x kn putus .huhuhu ..biasalah dalam perhubungan ada panas surut kan .



Tuesday, 23 September 2008

puasa

Yesterday , attend majlis buka puasa with cik fiza...at masjid al awwabin, bestari jaya. majlis tu start at 5 pm . Tapi biasalah, i kuar pun lewat ..sampai jer ..memang ramai ..kat majlis tu meraikan anak yatim , fakir dan juga saudara baru . nak di jadikan cerita , nasib baik still ada tempat duduk lagi . i ngan kawan i ..(introduced : cik fiza ) dia tu PpTM kat opis i nie ...kami duduk lar beside puan rahmah yang agak2 kurang mesra alam sebab dia ni type serius. VVVIP at majlis tu , sultan selangor ler. . and smua kerabat dia .
Menu dia ..huhuhu , sedap mata memandang , presentation good..tapi kan , makcik tukang masak tu lupe letak garam ataupun dia sedang mengimplemantasikan cara hidup sehat .Sangat Hebeh ....Minum pula air kurma . . (perhatian : pertama kali minum air kurma dalam hidup ) rasa dia sangat pelik lar ..huhuhu ...then pastu 15 minutes after buka , i ngan cik fiza , pulang semula ke Kuala Selangor . hehehe ..bukan nak lari ..memang x manis buat macam tu tapi kami datang sekadar tunjuk muka pada pegawai . . huhuhu ...sometimes rasa x ikhlas plak. Ingat nak send cik fiz bali k ...tapi tetiba , perut bunyi ...huhuhu ...kna makan rupanya .

Sampai kat pekan K.selangor , singah lah kat kedai untie yang biasa kami makan tu ...i pesan char kuew tiau ...cik piza pula mihun goreng ..memang sedap .garam cukup rasa ..hehehe tapi sebab perut dah masuk angin . . dah x nak makan dah . . i tengok pinggan ..pingan tengok i ...huhuhu. tapi kami ada take some picture masa kay kedai tu ....
mak aii...chubby nyer pipi .untie tu gelak je ..bila kitaorg posing kat kedai dia . galak sungguh . . huhuhu...pas makan tu , hantar lah cik piza balik rumah . pastu i pun drive balik ...huhuhu ...moral of story : simpan makanan dalam kereta .ahaks ....

Tapi kan bila fikir2 balik ....habislar diet i ...macam mana nie . . nanti raya , rendang , kuih bulu ..opps baulu , tu smua lemak ...uwa ..

Monday, 8 September 2008

aku dan lagu

kan kuberikan semua
agar kau gembira sentiasa
engkau tetap pergi
pergi meningalkan ku sendiri
jangan di simpan tiada rahsia
katakan saja ku terima
engkau tetap pergi
pergi meningalkan ku sendiri
waktu duka dulu
kita lalui bersama
bahgia bagaikan malam
ditemani bintang terang
hancur hati bila kau
undurkan diri
meningalkan daku
meninggalkan daku sendiri
senyuman manis di bawa angin
ku tunggu dikau terasa dingin
engkau tetap pergi
pergi meningalkan ku sendiri

Friday, 5 September 2008

Puasa ....Puasa : Agenda Tersembunyi

yeh ...yeh

puasa .....aim aku tahun ni ..huhu kuruskan badan le.

Sinces aku keje kat opis aku yang bahagia ni ,

peh naik berat badan ..all my colleugue terkejut ...past 1 years

maybe they not notice me ...kalo terserempak kat jalan .



uwa...so , kena la jaga makan n badan smula .Baju pun ..huhuhu ...jadi nangka

Aku tak ternotices , sebab pi opis pakai baju kurung .7 hari seminggu ..opps

tu plus2 kenduri kahwin.



macam mane ek ...nak kata makan banyak , aku makan 1 kali sehari je , tu pun kul 10 pagi . rasenyer metabolisme kurang kot ....ada idea x ?

kurangkan makanan manis pun dah try . . . huhuhu

hinggakan petua tido ngan kain batik pun aku try...huhuhu .sebbab nk kurus.



pipi tembam ...uwa. but ar , aku bile fikir2 , nape aku hard sangat nk kurus ...mungkin sebab perempuan ni fitrah dia nafsu ....

huhuhu nafsu nak memiliki lebih dari ape yang aku ada, erti kata lain , astrafirullah ...aku x bersyukur kurnianya .
susah betul sometimes jadi aku ni ...

jadi lastnyer aku wat keputusan .huhuhu
caiyok aya caiyok ...kuruskan badan ...

Tuesday, 2 September 2008

aku dan rambut

selama 3 tahun ini , aku tak pernah nak potong rambut .huhuhu. but ape ntah yang merasuk pemikiran aku on independent day untuk potong rambut aku tanpa kompromi nya.
dengan confident aku pergi kedai gunting n cakap ngan aunty tu
"aunty , potong kasi pendek "
"ape pesen nak amoi"
"potong sajalah asal pendek " aku menjawab aunty

aunty tu pun amik gunting dan start ...
zas...zas...potong rambut aku .lincah sungguh jari aunty to potong rambut aku .
aku tengok rambut tu gugur tanpa ape- ape belas kasihan pun
dull...sungguh muka aku tht time .
seolah-olah algojo tengah potong kepala pesalahnya .

15minit berlalu ..dan akhirnya . untie tu meletakkan guntingnya
rambut aku ...
"pendeknya" ayat pertama terpacul dari mulut aku.
then at that time , baru aku sedar yang aku telah berubah . Bukan dari penampilan tetapi juga pemikiran . aku membuat keputusan besar dalam hidup aku tanpa berasa was-was.Tidak seperti dulu .